„Movido fest“ – viso miesto šventė

Prasidėjus rudeniui Kaune startuos daugiau nei savaitę truksiantis unikalus muzikos ir menų festivalis "Movido fest". Kino centro "Romuva" prieigose festivalis šėls rugsėjo 4–11 d.

Kuo šis festivalis skiriasi iš kitų? "Na, pirmiausia tai yra miesto festivalis. Visko vyks daug ir vienoje vietoje, po vienu stogu ir po atviru rudeniniu dangumi", – poetiškai rankomis erdvę matuoja viena iš renginio sumanytojų Ieva.

"Laiko planuoti, rengti nebuvo daug, tad pradžioje nerimavau, ar spėsime sukviesti atlikėjus, kaip viską sujungti ir pan.", – atvirauja Ieva. "Bet dabar jau daug ramiau – figūros savo kvadratuose, telieka paskutiniai pasiruošimo darbai ir šiek tiek nekantraus laukimo", – žinovės balsu pritaria kita festivalio organizatorė Dominyka.

Taigi "Movido fest" neleis prisiminti, kad niūrus ruduo jau lipa ant kulnų. Festivalis kvies turiningai praleisti laiką, klausantis didžėjų, muzikinių grupių ir solo atlikėjų. Festivalis džiugins įvairiais renginiais – leis panirti į meditaciją, pasikalbėti su režisieriumi ir prisėsti prie kino ekrano. Bus įrengtos dvi erdvės – "Main stage" ir "Chill zone": pagrindinė scena su muzikos trenksmais bei šokiais ir ramioji zona, kurioje vyks pokalbiai, kūrybinės dirbtuvės, žaidimų turnyrai.

Pirmosiomis festivalio dienomis pasirodys elektroninės ir instrumentinės muzikos ekspertų grupė iš Lenkijos "Spaceboy", prie didžėjaus pulto atsistos svečias iš Dubajaus Dj Cheh bei vokalo ir gitaros skambesiais žais puertorikietis Abrahamas Dorta. Festivaliui įpusėjus žiūrovai sulauks kaimyninės šalies muzikantų – latvių grupės "Spaceboy".

Ne prastesnė ir lietuviškoji programos dalis – liūdėti neleis laiko patikrinti didžėjai bei plačios muzikinės scenos pamėgtos grupės atlikėjai, pasirodys elektroninis Baltasis Kiras, Donatas Blanka, Šarūnas Petrutis, Dj Deneez.

Paskutinę ir labai svarbią Kauno miesto kultūrai natą sugros šokio teatro "Aura" ir grupės "Kaunas Zoo" sintezė - tai bus paskutinis minėtosios grupės koncertas prieš jos narių išsiskyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių