Šventės išvakarėse aidi Dainų slėnis

Nors trečioji Kauno moksleivių dainų ir šokių šventė vyks tik šeštadienį vakare, Dainų slėnyje mokinių dainos netyla jau kelias savaites. Repetuoja ir jaunieji šokėjai, ir muzikantai, ir dainorėliai.

Nors trečioji Kauno moksleivių dainų ir šokių šventė vyks tik šeštadienį vakare, Dainų slėnyje mokinių dainos netyla jau kelias savaites. Repetuoja ir jaunieji šokėjai, ir muzikantai, ir dainorėliai.

Šventėje, šiemet pavadintoje „Mano miestas“, dalyvaus daugiau kaip 3,5 tūkstančių atlikėjų – moksleivių chorai, tautinių šokių, folkloro kolektyvai, liaudies ir pučiamųjų instrumentų orkestrai.

Su kiekviena repeticija viskas sekasi vis sklandžiau, tačiau tėvams ir kolektyvų vadovams tenka įveikti nemažai iššūkių. „Mintis rengti tokią šventę yra tikrai gera ir graži. Tačiau daug kas yra neapgalvota, nors šiemet šventė organizuojama jau trečius metus“, – sakė vienos gimnazijos choro vadovė.

Pedagogams už Dainų ir šokių šventės repeticijose sugaištą laiką niekas nemoka, maža to, tenka patiems ieškoti sprendimų, kaip atvežti vaikus į repeticijas. Priekaištų organizatoriams reiškia ir tėvai. Ne kiekvienas jų darbo metu gali sau imti ir leisti dvi valandas mėgautis beklausydamas kaip muzikuoja ar dainuoja jų atžala, tad tenka verstis per galvą. Beje, apie repeticijų trukmę iš anksto neinformuojama.

Dainų slėnio prieigos prikemšamos automobilių. Rasti vietą jam pasistatyti tampa iššūkiu. Tai tėvams ir vadovams sukelia dar papildomų rūpesčių.

Trečiadienį repeticija prasidėjo 17 val. ir truko 2,5 val. Ketvirtadienį ji prasidėjo valanda anksčiau ir truko 2 val. Penktadienį mokinių laukia net dvi repeticijos. Viena – 10 val. ryto, kita – 21 val. Pastaroji truks iki vidurnakčio.

Šventės dieną – šeštadienį – Dainų slėnyje nuo 10 val. ryto taip pat bus intensyviai repetuojama, kad nuo 21 val. prasidėsiantis grandiozinis pasirodymas būtų be menkiausių klaidelių. 

Šventės organizatoriai įsitikinę: visos jų ir mokinių bei pedagogų pastangos atsipirks su kaupu. Rezultatas žada būna stulbinantis.

Šventinį pasirodymą organizatoriai apibūdina kaip savotišką kelionę po įvairius miesto istorijos etapus. Skelbiama, kad tris valandas truksiančio renginio metu svečius žavės ir jo dalyvių indėlis, ir kompiuterinių technologijų pagalba sukurta scenografija.

Pirmą kartą dainų šventėje dalyvaus ir profesionalūs suaugę atlikėjai – patriotinio roko grupė „Thundertale“ („Perkūno sakmė“), pučiamųjų instrumentų orkestras ,,Ąžuolynas“, dainininkas Andrius Apšega, gitaros meistras Aleksandras Dunis.

Šventė baigsis apie vidurnaktį, tačiau jos dalyviams ir žiūrovams neturėtų kilti bėdų, kaip parsigauti namo. Bus pratęstas miesto autobusų ir troleibusų, kurių maršrutai yra prie Dainų slėnio esančiose gatvėse, darbo laikas, numatyti papildomi reisai.

Vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį, kad gegužės 29 ir 30 d. Tunelio gatvėje bus ribojamas greitis.

Šventės programą galite parsisiųsti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
per velai pradeda anksciau pradedavo kiek metu 18 val dar toks uzkampis

močiutė

močiutė portretas
Dainų šventė puiku,bet pradžia 21val. nesuprantama...

Saulė

Saulė portretas
Turbūt tie kurie džiūgauja, kaip gražu, neįsivaizduoja, kad generalinė repeticija pasibaigė pusę pirmos naktį, o šokėjai buvo trumpom rankovėm,ir koks tai ,,malonumas,,..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių