Mokė gaminti ekologiškas dovanas

  • Teksto dydis:

Įsibėgėjant prieššventiniam šurmuliui Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos pedagogų kolektyvas pakvietė atsigręžti į sveiką gyvenimo būdą, ekologiją ir draugiškumą supančiai aplinkai. Prisidėti prie netradicinių edukacinių veiklų gimnazija pakvietė mokinių tėvelius.

Užsiėmimų dalyviams buvo pasiūlyta išmokti patiems pasigaminti ekologiškas dovanas, o sutaupytą nuo vaikščiojimų po parduotuves laiką skirti naudingesniems dalykams.

Dovanų paieška nebūtinai turi sukelti prieššventinį nerimą. Užsiėmime buvo atkreiptas dėmesys į tai, kad dovanas galima pasigaminti namuose, o pats procesas gali būti ne tik malonus, bet ir suburiantis šeimą bendram užsiėmimui.

Šaltas žiemos vakaras jaukioje aplinkoje prabėgo kaip viena akimirka. Gimnazijos pedagogai atskleidė paslaptį, kaip naudojant pigius ir sveikus produktus, kurių galime rasti kiekvienuose namuose, pagaminti muilo plaušines, vonioje tirpstančius ekologiškus burbulus, kitas malonias smulkmenas. Užsiėmimo pabaigoje tėveliai džiaugėsi įgytomis žiniomis ir užsiminė, kad tokių edukacijų norėtų ir daugiau.

Pasak pedagogų, buvimas kartu įkvepia gimnazijos bendruomenę prasmingiems darbams, skatina saugoti ne tik savo ir artimųjų sveikatą, bet ir supančią aplinką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių