„Mis Lietuva“ karūną parsiveš į Kauno rajoną (foto)

22 metų garliaviškė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė dar bando susivokti, kas įvyko: Palangoje vykusiame konkurse ji nuskynė laurus ir tapo naująja "Mis Lietuva".

Mergina sako, kad konkursas ir pasirengimas jam buvo gera gyvenimo pamoka, nauja patirtis. "Vaikščiojimas podiumu dėvint bikinį – to anksčiau negalėjau įsivaizduoti, – juokėsi Rūta Elžbieta. – Konkursas "Mis Lietuva" išmokė dar daugiau savitvardos ir stiprybės."

R.E.Mazurevičiūtės triumfu džiaugiasi ir jos buvusi mokykla. Garliavos Jonučių vidurinę mergina baigė šauniais pažymiais, buvo puiki skaitovė, vesdavo įvarius mokyklos renginius. Rūtos Elžbietos gamintais papuošalais ir šiandien puošiasi buvusi jos klasės auklėtoja Sonata Žilinskienė.

Stiprybės, fizinio pasirengimo, psichologijos pamokų R.E.Mazurevičiūtei davė ir dveji metai savanoriavimo Krašto apsaugoje.

"Kodėl žmonės mano, kad merginos ten gali atsidurti tik dėl vyrų? – 172 cm ūgio ir 56 kg sverianti Rūta Elžbieta baigė šaulio, medicininio pasirengimo, kitus kario kursus. – Sakot, kad Garliava – kovingas miestas? Gal įtakos tai ir turi. Bet ėjau dėl savęs –  išmokti ištvermės. Išlaikiusi egzaminus tęsiau karybos mokslus. Iki savanorystės niekada gyvenime naktį, sunkiomis sąlygomis, nestačiau palapinių, nebraidžiojau pelkėmis, nešaudžiau iš tikrų ginklų. O savanoriaudama išbandžiau "Ak 4MT", "Coltą", Kalašnikovo automatą. Esu smulki, o reikėdavo susikrauti 15 kg svorį į kuprinę – su amunicija ji sverdavo beveik pusę, kiek sveriu aš pati. Su tokia manta žingsniuodavome aštuonis kilometrus."

Teisę studijuojanti Rūta Elžbieta apie šią specialybę svajojo nuo pat vaikystės. Teisėja norinčios būti gražuolės draugas – 27 metų  Matas – taip pat teisininkas.

"Esu karinga, savo tikslo siekianti ir užsispyrusi mergina, pagal zodiaką – Vėžys. Todėl draugas didelio pasirinkimo neturėjo", – paklausus, ar labai spyriojosi mylimasis, kad ji dalyvautų grožio konkurse, šyptelėjo R.E.Mazurevičiūtė.

Pasitikinti savimi garliaviškė teigia, kad neigiamos kitų konkursų dalyvių reakcijos nepastebėjo, nors atvirai ir pasitikinčiai teigė, kad pažinusi grožio konkursą iš vidaus "Mis Lietuva" išrinktų save: "Kam dalyvauti, jei nesitiki laimėti?"

Kitą dieną po konkurso "Kauno dienai" Rūta Elžbieta sakė, kad dabar jau skubės namo, į gimtąją Garliavą, iš kurios  sulaukė daugybės sveikinimų. "Mis Lietuva 2013" jau žinojo, kad ją pasitiks mokyklos administracija, auklėtoja, draugai.

Garliaviškės sėkme džiaugėsi ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas: "Mūsų rajono merginos gražiausios šalyje, o gal ir pasaulyje!" – juokavo jis. Ir jau rimtai pridūrė, kad rajono taryba svarstys galimybę paremti R.E.Mazurevičiūtės kelionę į Indoneziją, Balį, kur garliaviškė atstovaus Lietuvai konkurse "Mis Pasaulis".

Ar naujas titulas, dėmesys nesusuks galvos neprietaringai, 13 dalyvės numerio konkurse "Mis Lietuva 2013" nė kiek nesureikšminusiai merginai?

"Ne. Karūna – tai tik didesnė atsakomybė. Ji manęs nepakeis, – įsitikinusi R.E.Mazurevičiūtė. – Esu kitų nuomonę gerbianti, draugiška, užgrūdinta ir paprasta mergaitė iš Kauno rajono."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rom

Rom portretas
Geriau dukra kūrva nei Augutytė miss Lietuva.

JO

JO portretas
Nepavydėkite žmogui laimės.

Hopazz

Hopazz portretas
Gatvese pilna tokiu ^^ linksmuoliu
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių