„Mis Kaunas 2014“ K. Lincevičiūtė konkurso išvakarėse sapnavo lėktuvo katastrofą

Vėlyvą penktadienio vakarą, artėjant pusiaunakčiui, "Renginių Oazėje" ant žaviausios kaunietės kaklo sužėrėjo krištolinis vėrinys. "Mis Kaunas 2014" tapo septyniolikmetė Kotryna Lincevičiūtė.

Nugalėjo baimę

"Vis dar negaliu patikėti savo sėkme, nesuvokiu, kas įvyko. Esu labai laiminga, tačiau nebūčiau nusiminusi, jei nieko ir nelaimėčiau. Galvojau, kad "Mis Kaunas" taps Indrė Stasiulaitytė, kuri graži ne tik išore, bet ir vidumi, – įspūdžiais dalijosi Antano Smetonos gimnazijos abiturientė K.Lincevičiūtė, po pergalės užkulisiuose nesutramdžiusi ašarų. – Šis konkursas nėra mano gyvenimo tikslas ir laimė. Laimė – tai laiminga šeima, artimųjų gerovė, mylimas darbas."

Kotryna neslėpė, kad sunkiausiai jai buvo įveikti savo baimę kalbėti viešai prieš didelę auditoriją.

Ateitį su mados verslu norinti susieti, nuo vaikystės šokanti bei talentų konkurse rumbą atlikusį Kotryna svajoja mokytis Milane ar Paryžiuje, bet dabar pagrindinį dėmesį ji skiria ne šokiams, bet mokslams.

Širdies draugo neturinti "Mis Kaunas 2014" laimėtoja svajonių vyrą įsivaizduoja geros širdies, dėmesingą, rūpestingą, branginantį šeimą ir mylintį vaikus.

Nuoširdi ir veikli septyniolikmetė ateityje svajoja susilaukti trijų ar bent dviejų vaikelių. Beje, prieš konkursą Kotryna labai prastai miegojo: "Ilgai negalėjau užmigti. Ir dar sapnavau, kad patekau į lėktuvo katastrofą. Galvojau, kad prieš konkursą – tai blogas ženklas."

Keturiolikmetei pasidarė silpna

"Oi, nėra nusivylimo, nė akimirką! Esu labai laiminga ir dėl nieko nesigailiu", – tikino pirmąja vicemis išrinkta draudimo kompanijoje, direktoriaus asistente nekilnojamo turto agentūroje ir šiaurietiškų lazdų gamybos marketinge dirbanti darboholikė Indrė Stasiulaitytė.

13 žmonių vertinimo komisija, kurios pirmininku buvo Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas, baritonas Benjaminas Želvys, "Mis Foto" išrinko Aistę Muliarčikaitę, "Mis Talentu" – Giedrę Rimšaitę, kuri atliko lietuvių liaudies šokį.

"Mis Elegancija" išrinkta tango šokusi Gabrielė Sabaliauskaitė.

"Mis Publika" titulas atiteko Gertrūdai Mikulėnaitei, kuri neliūdėtų nelikusi ir be jokio titulo.

Jauniausia konkurso dalyvė "Mis Kaunas" istorijoje, keturiolikmetė Raminta Leonaitė, tapo populiariausia tarp "Kauno dienos" skaitytojų.

Tiesa, po specialaus "Kauno dienos" prizo įteikimo nuo tvankumo salėje Ramintai pasidarė bloga ir padedama renginio vedėjo, "16 Hz" grupės nario Petro Jucevičiaus, ji trumpam buvo palydėta į užkulisius. Tačiau po kelių minučių ji grįžo besišypsodama.

Paklausta, ar 14 metų nėra anksti dalyvauti "Mis Kaunas" rinkimuose, mergina atsakė: "Ne. Savo svajonių turi siekti kuo anksčiau. Tuomet bus didesnė tikimybė jas realizuoti. Man labai patinka grožio, mados sritis. Didžiausia svajonė – turėti savo modelių agentūrą. Todėl baigusi mokyklą noriu eiti šiuo keliu ir suderinti savo pomėgį fotografuoti su svajone", – teigė savimi pasitikinti po Žuvų ženklu gimusi keturiolikmetė R.Leonaitė.

"Branda, motyvacija ji pranoksta ne vieną šešiolikmetę. Keturiolikmetės modelių pasaulyje yra įprastas reiškinys, nes pradėti karjerą 17 metų pavyksta vienetams. Norime, kad mūsų renginys taptų ir geru tramplinu norinčioms žengti į modelių pasaulį, įgyti savarankiškumo, pasitikėjimo, – sprendimą pirmą kartą "Mis Kaunas" istorijoje leisti dalyvauti keturiolikmetei aiškino renginio vadovė Kristina Šermukšnytė, gyrusi ir kaip niekada draugišką atmosferą ir mažai juntamą konkurenciją. – Be to, tai – ne grožio, bet žavesio šventė, todėl dėmesys – ir merginos išsilavinimui, bendravimui, ateities vizijai."

Mėgavosi nealkoholiniu vynu

Tradiciniame, jau šešioliktame "Mis Kaunas" renginyje, kurį pristatė dienraštis "Kauno diena", į sceną žengė rekordinis dalyvių skaičius – šešiolika.

Tarp 14-23 metų amžiaus merginų buvo ir Lietuvos disko metimo iki 23 metų amžiau čempionė, ir nuo Niujorko iki Honkongo pasaulį apkeliavęs modelis.

"Lietaus pasakoje" (tokia šių metų konkurso tema) pareiškė norą dalyvauti apie 1000 dalyvių, tačiau po atrankos teliko šešiolika merginų.

Renginio dalyvės, virtusios "Lietaus princesėmis", prisistatyme demonstravo naujausią drabužių ir papuošalų kolekciją. Vėliau vyko bikini, talentų, elegancijos konkursai.
Per talentų konkursą merginos daugiausiai šoko, dainavo, deklamavo. Beje, moksleivė Urtė Stanislovaitytė atliko lietuvių liaudies sutartinę.

"Šešioliktukas tapo mistiniu skaičiumi, – šyptelėjo renginio vadovė K. Šermukšnytė. – Šešioliktas renginys, šešiolika dalyvių, renginio vieta – Baltų prospektas 16, koncertavo "16 Hz" ir "16 Hz Tribute".

Daugiausia renginyje dalyvavo gimusiųjų po Vėžio ženklu – net keturios dalyvės, po dvi – Svarstyklių, Šaulio, Vandenio atstoves. Tačiau šiemet nebuvo bene daugiausia tokiuose grožio konkursuose mėgstančių dalyvauti Avino ir Dvynių ženklų, bet buvo rečiausiai dalyvaujančio ženklo atstovė – Mergelė.

Beje, finale dalyvavusi Giedrė Rimšaitė yra "Misis Kaunas 2004" laimėtojos Rūtos Rimšienės dukra: mergina ilgai slėpė šį faktą ir nuo mamos, ir nuo renginio organizatorių.

Specialiais rėmėjų prizais buvo apdovanotos visos renginio dalyvės.

"Mis Kaunas 2014" koncertavo garsus operos solistas Kęstutis Alčauskis, grupė "Andrew Flame", Marija Vasiliauskaitė, Linas Adomaitis, šoko Goda Galdikaitė ir Artūras Gorbač.
Po pusiaunakčio vyko karalienės puota, jos dalyvės mėgavosi tortu bei nealkoholiniu imbieriniu vynu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baisu

baisu portretas
mis kaunas,vicemis nieko panos,bet is kur kitos nominantes islindo,krokodilai

ai

ai portretas
sava chebra susirinko ir nusprende,juk vien komisijoj sedejo 3 vertintojai is pramoginiu treneriu

kaip

kaip portretas
vertint ta grozi,man pvz. grazesnes nr.7,nr.9,kurios nieko negavo
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių