A. Mikalkėnas atidaro džiazo akademiją

  • Teksto dydis:

Laisvosios muzikos atlikėjas, kompozitorius, dėstytojas, ne vieno ansamblio vadovas, improvizatorius Arnas Mikalkėnas žinomas kaip daugelio džiazo (ir ne tik) projektų siela. Šį rudenį jis ėmėsi dar vieno projekto – Kaune su bendraminčiais įkūrė "Jazz Academy".

"Idėja sukurti kažką panašaus kirbėjo jau seniai, bet materializavosi šią vasarą, – pasakoja žinomas atlikėjas ir kūrėjas. – Norėjome suteikti kokybišką išsilavinimą kūrybingiems, gabiems jaunuoliams, kuriems nebeužtenka valstybinių muzikos mokyklų."

Pasak vieno iš "Jazz academy" steigėjo, studijos Kaune vyks kitaip nei valstybinėse mokymo institucijose, kurios, jo žodžiais, ne visada motyvuoja jaunus žmones. Naujoje akademijoje siekiama betarpiško bendravimo, nebelieka mokytojo statuso, trinamos ribos tarp pedagogo ir mokinio. Daug dėmesio skiriama darbui kartu, ansambliavimui ir koncertams. Pastarieji numatyti akademijos kamerinėje salėje, talpinančioje apie 50 žiūrovų.

"Tas neinstituciškumas labai svarbus jaunam žmogui. Dirbsime, meistriškumo kursų pagrindu. Jaunuoliai galės rinktis iš kelių mokymo programų, o jiems dėstys nemažas būrys dėstytojų. Beje, ne vien iš Lietuvos. Pagrindinis reikalavimas mokytojams – aktyviai dalyvauti koncertinėje veikloje", – sako A.Mikalkėnas.

"Jazz Academy" Kaune laukiami gimnazinių klasių ar jau studijuojantys jaunuoliai. Čia jie gali rinktis individualias pamokas su konkrečiu pedagogu, gilinti teorines žinias laisvojo klausytojo statusu ar dalyvauti meistriškumo kursuose pas kviestinius mokytojus, taip pat pasirinkti nuolatines studijas. Pastarosios trunka dvejus metus ir į jas vyks atrankos. Beje, pirmoji atranka bus spalio 1–15 d.

"Jau turime du ansamblius, su kuriais dirbame nuo rugsėjo vidurio. Trečią rinksime spalio pradžioje. Tikimės atrasti dar nepastebėtų talentų, kuriems galėsime perteikti savo patirtį", – sakė A.Mikalkėnas.

Įvairiausiuose projektuose dalyvaujančio A.Mikalkėno dėka akademijoje jau suplanuoti garsių muzikantų ir džiazo, improvizacijos pedagogų vizitai. Pirmasis – rugsėjo 18-ąją: "Jazz Academy" Kaune viešės legendinis džiazo muzikantas, pianistas virtuozas, profesorius šiuolaikinės ir akademinės muzikos kompozitorius Viačeslavas Ganelinas.

"Dar po savaitės pats koncertuosiu akademijoje kartu su geru draugu, gitaristu iš Ispanijos", – priduria A.Mikalkėnas.


Kas? Susitikimas su V.Ganelinu.

Kur? "Jazz Academy Kaunas" (Baltų pr. 34).

Kada? rugsėjo 18 d. 11 val.


Kas? Koncertas. Dalyvauja Santiago Quintans, Eugenijus Kanevičius, Arnas Mikalkėnas.

Kur? "Jazz Academy Kaunas" (Baltų pr. 34).

Kada? rugsėjo 26 d. 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Kur ta atranka bus?

Na, bet

Na, bet portretas
Surasti ju telefona ar daugiau info apie atranka - misija neimanoma.... ko noret, taigi menininkai.....

Juozas

Juozas portretas
Pikts žmogus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių