Metų palydėtuvės – neoklasikinio šokio ritmu

  • Teksto dydis:

Kauno kultūros centras "Tautos namai" kviečia pokalėdiniu laikotarpiu, Naujųjų metų belaukiant, kartu su klasikine muzika šokiu ir toliau mėgautis šventine nuotaika. Renginio šeimininkai – neoklasikinio šokio teatras "Releve".

Vadovaujant entuziastingai šokėjai Rasai Butrimavičiūtei šokio grupė susibūrė beveik prieš trisdešimt metų. Teatras garsėja originalia klasikinio šokio ir modernių elementų jungtimi, klasikinį baleto judesį papildydamas ekspresyvia kūno kalba ar modernios klasikos muzika.

"Neoklasikinis šokis yra klasikinio šokio pagrindu sukurtos šiuolaikinės kompozicijos. Jo pradininku laikomas George'as Balanchine'as, jungęs simfoninę, džiazo muziką su klasikiniu judesiu, taip jį praplėtęs. Mūsų grupė išskirtinė ir tuo, jog mūsų pačių teatre yra paruošiami šokėjai (vaikai, jaunimas) – išmokomi klasikinio šokio pagrindų ir tik tada, naudojant šią sudėtingą šokio stilistiką, kuriamos choreografinės kompozicijos", – sako trupės vadovė.

"Releve" gali pasigirti ir kitais pasiekimais: organizuoja šokio festivalius ir kitus renginius ("Šoku Tau", "Šoku – gyvenu"), gastroliuoja užsienyje, yra laimėjęs ne vieną prizinę vietą įvairiuose festivaliuose ir projektuose. Vadovė R.Butrimavičiūtė pasirodymuose panaudoja ir patirtį, įgytą užsienyje – dvejus metus stažavosi Amerikoje, kur Čikagoje šokio meno mokėsi pas žymųjį Maskvos didžiojo baleto teatro solistą Dimitrijų Rudnevą, įsteigusį baleto mokyklą Čikagoje.

Labiausiai įvertinti kolektyvo šokio spektakliai – indų klasikinio šokio motyvais paremtas spektaklis "Agapė" pagal grupės "Dead Can Dance" muziką, "Prisiminimų fragmentai" pagal "Pink Floyd" muziką, "Susitaikymas" pagal senovės indėnų ritualus.

Šventiniame nemokamame "Releve" koncerte "Kalėdų divertismentas" ("Let it snow") garsiausias R.Butrimavičiūtės kurtas choreografines kompozicijas šoks jauni, ir kiek vyresni šokėjai, mėgėjai ir profesionalai. Skambės populiariausi klasikinės muzikos kūriniai.


Kas? Šventinis "Releve" koncertas "Let it snow".

Kur? Kultūros centre "Tautos namai".

Kada? Gruodžio 29 d. 18.30 val.


Šiame straipsnyje: Relevekoncertaspramogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių