„Menų dūzgės“ bibliotekoje: knygų bokštas ir pažintis su kaunistika

  • Teksto dydis:

Norite pamatyti Kauno miesto panoramą iš 30 metrų aukščio? Susipažinti su daugiau kaip 0,5 mln. skaitytojams nematomų ir bibliotekos bokšte saugomų knygų? O gal nežinote arba norite daugiau sužinoti apie didžiausios viešosios bibliotekos Lietuvoje renginius, edukacijas ir kitas paslaugas?

Balandžio 25 d., ketvirtadienį, 11 val. pedagogai ir kiti kultūros edukacijos savaitės „Menų dūzgės“ dalyviai kviečiami į išskirtinę ekskursiją po Kauno apskrities viešąją biblioteką (Radastų g. 2).

Ekskursijos metu susipažinsite su bibliotekos fonduose slypinčiais lobiais, pakilsite į knygų saugyklos bokštą, sužinosite apie bibliotekos struktūrą, teikiamas paslaugas, kultūrinius renginius, mokymus, mokytojams ir mokiniams skirtas edukacijas.

Pasižvalgę po biblioteką galėsite išbandyti naują edukacinę programą „Kauno datų ir faktų atvertis“, kurią parengė Kaunistikos skaityklos specialistai. Išgirsite jų išsamų pasakojimą apie unikalų el. žinyną „Kaunas: datos ir faktai“ – išsamų virtualų produktą, skirtą Kauno istorijai ir kultūros paveldui. Iliustruotas žinynas orientuotas į platų vartotojų ratą: pedagogams tai puiki priemonė pamokų turiniui papildyti, mokiniams – patikimas informacijos šaltinis rengiant rašto darbus ar projektus. Žinias įtvirtinsite atlikę kelias smagias užduotis.

„Kaunistika – tikras dalykas, ne dar vienas mūsų išgalvotas žodis“, – rašoma agentūros „Kaunas IN“ ir Kauno menininkų namų parengtame lankstinuke. O kur dar iš tūkstančių knygų pastatyta postmodernistinė „knygų pilis“, leidinių ir dailės parodos, kino seansai ir kiti renginiai smalsiems?!

„Menų dūzgės“ – proga užmegzti vertingą pažintį, išbandyti bibliotekos paslaugas ir nutiesti kelius tolesniam bendradarbiavimui!

Ekskursijos ir edukacijos trukmė – iki 2 val.

Pastaba. Registruotis į „Menų dūzgių“ renginį galite iki balandžio 15 d. „Ugdymo sodo“ sistemoje: https://sodas.ugdome.lt/. Kultūros edukacijos savaitę „Menų dūzgės“ koordinuoja Ugdymo plėtotės centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių