Menas iš mistinio lagamino

  • Teksto dydis:

"Galerija "101", ką tik įsikūrusi naujose patalpose Muitinės g., nesileisdama į įkurtuvių maratoną pradėjo naują meno renginių sezoną. Pirmąja viešnia tapo menininkė iš Didžiosios Britanijos Kimvi Nguyen.

Galerija "101", ką tik įsikūrusi naujose patalpose Muitinės g., nesileisdama į įkurtuvių maratoną pradėjo naują meno renginių sezoną. Pirmąja viešnia tapo menininkė iš Didžiosios Britanijos Kimvi Nguyen.

Vakar K.Nguyen jau darbavosi galerijoje: kūrė pirmąją projekto "Trumpalaikiai komponentai" dalį, instaliaciją "Degtukai". Šiandien ir rytoj čia turėtų atsirasti instaliacija "Anglis", rugsėjo 1-ąją 13–17 val. – "Balionai, oras, kvėpavimas, monetos". Projekto kulminacija taps parodos atidarymas rugsėjo 2 d.

K.Nguyen gyvena ir kuria Vinčesteryje, yra ten veikiančios meno mokyklos absolventė. Skulptūros bakalauro diplomą turinti K.Nguyen – aktyvi performanso grupių "Forma" ir "K+Kproject" narė. Jos kūryba apima performansą, skulptūrą, dizainą, amatus ir bendradarbiavimo projektus.

K.Nguyen kuria bendruomenėse, viešosiose erdvėse, bažnyčiose, muziejuose, galerijose, festivaliuose, muzikinius ir edukacinius projektus. Kūryboje ją domina problemų sprendimo būdų ieškojimas. Dažnai šios problemos negali būti suformuluotos, kol neišspręstos, taigi klausimo suformulavimas tampa atsakymo dalimi.

Menininkės kūrybos pagrindas yra idėja, medžiaga ir procesas. "Mane visuomet domina nauji kūrybos būdai ir ryšių su žmonėmis užmezgimas, siekiant sukurti naujus kūrinius, mažus ar didelius", – sako K.Nguyen. Kurdama ji naudoja medžiagas, atsigabentas rankiniame bagaže. Medžiagas menininkė transformuoja parodos erdvę į laikinas instaliacijas, išbandant kiekvienos iš jų galimybes prisitaikyti ir keisti ją. Dėl pasirinktų medžiagų nepatvarumo ir kūrinių sąveikos su parodos lankytojais, instaliacijos natūraliai keičiasi, perteikdamos laiką ir energijos matmenis.


Kas? K.Nguyen paroda "Trumpalaikiai komponentai".
Kur? Galerijoje "101" (Muitinės g. 7).
Kada? Parodos atidarymas rugsėjo 2 d. 17 val.


Šiame straipsnyje: galerija 101menaskūryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių