„Melo-M“ – kitoks violončelės skambesys

  • Teksto dydis:

Didžiausias metų šventes Lietuvoje praskaidrins violončelių virtuozų trio "Melo-M" iš Latvijos.

"Susitiksime jūsų sostinėje, laikinojoje sostinėje ir vasaros sostinėje", – pirštus lenkė ekspresyvieji latviai, Vilniaus, Kauno ir Palangos koncertų salėse sukuriantys fantastinę atmosferą su emocijų fejerverkais.

Violončelininkų trio "Melo-M" susikūrė 2005 m., kai įgiję aukštąjį muzikinį išsilavinimą Karlis Auzanas, Miķelis Dobičinas ir Janis Paulas nutarė sujungti savo muzikinius talentus.

"Melo-M" mokėsi iš stipriausių meistrų, atlikėjai skynė laurus tarptautiniuose konkursuose, rengė koncertus su simfoniniais orkestrais.

"Melo-M" unikalumas atsiskleidžia per grupės gebėjimą susieti klasikinę muziką ir jaunatvišką energiją bei roko, popmuzikos polėkiu. Violončelininkų kūrinių repertuaras – labai platus: nuo populiariausių popmuzikos, roko hitų iki liaudies ar klasikos melodijų.

"Pilnas "Melo-M" vardas yra "Melody-Mania", – sakė K.Auzanas. – Tai gerai apibrėžia, kaip gimsta mūsų programa. Renkamės tokias melodijas, kurios uždega kraują mūsų venose. Kai nereikia žodžių – pakanka emocinės kelionės per muziką. Niekada nesakome: "Nesąmonė, šitas kūrinys yra pernelyg didelė beprotybė." Galime sugroti viską. Jei norite – nors ir "Jingle Bells" ar dar ką nors iš prekybos centrų šventinio repertuaro."

Kolektyvo gastrolių maršrutas driekiasi visomis keturiomis kryptimis. "Melo-M" plojo pilnos salės JAV, Skandinavijos šalyse, Prancūzijoje, Jungtinėje Karalystėje, Rusijoje, Ukrainoje, Turkijoje, Estijoje. Sceną latvių trio yra dalijęsi su "Boney M" vokalistu Maizie Williamsu, švedų multiinstrumentalistu Robertu Wellsu, latvių popžvaigžde Laima Vaikule. Pagarbos latvių atlikėjai pelnė ir iš garsiausio pasaulio violončelininkų kolektyvo "Apocalyptica" iš Suomijos.

Užsienio klausytojų pripažinimą latvių kolektyvas pelnė išraiškingai atlikdamas suomišką polką, airišką džigą ir graikišką sirtakį, "Coldplay" hitą "Clocks", grupės "Black Eyed Peas" superkūrinį "I gotta feelin‘", "Europe" legendinį "Final Countdown" ir daugybę kitų.

"Pavasarį surengėme turą per didžiausias Latvijos koncertų sales. Visi bilietai buvo parduoti. O mūsų koncertinę programą sudarė bemaž 90 procentų latvių muzikos, daug ir mano paties autorinių kūrinių, parašytų grupei "Melo-M", teatro spektakliams ir filmams. Taip pat aranžuota mūsų didžiųjų kompozitorių, tokių kaip Raimondas Paulas, Imantas Kalniņšas ar Jānis Lūsēnas muzika", – pasakojo K.Auzanas.

Lietuvos publikai "Melo-M" pažįstami jau gerą dešimtmetį, tačiau kas kartą atvykę iš naujo pribloškia savo fantazija, profesionalumu ir aistra. "Mes jaučiame didžiulę meilę. Meilę muzikai. Ir taip bus visada. O šįkart jums parodysime violončelės ateities skambesį, atlikdami roką, folką, popmuziką ir, žinoma, savo originalią muziką", – kalbėjo "Melo-M" narys.

"Lietuva visada mus labai šiltai sutinka. O šįkart mūsų kalėdinis artumas bus dar nuoširdesnis. Mes su jumis esame tame pačiame dažnyje nuo labai senų laikų – dar kai kartu kilome iš Indijos, – juokėsi K.Auzanas. – Todėl laukiu švenčių, kurias sutiksime kartu."

Kas: "Melo-M" koncertas.

Kur: Kauno kultūros centre.

Kada: gruodžio 29 d. 20 val.


Šiame straipsnyje: Melo Mkoncertasviolončelė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių