M.A.M.A apdovanojimai muzikos žvaigždes ir žvaigždutes subūrė į Kauną

Penktadienio vakarą į Kauno „Žalgirio“ areną susirinko Lietuvos muzikos ir pramogų pasaulio grietinėlė. Čia vyksta septintieji metų muzikos apdovanojimai M.A.M.A.

Vienas didžiausių ir reikšmingiausių metinių muzikos renginių prasidėjo raudonojo kilimo ceremonija. Ant jo lipo ne tik šalies muzikos žvaigždės ir žvaigždutės, bet ir kitų sričių įžymybės. Daug dėmesio sulaukė krepšininkų Ballų šeimynėlės pasirodymas ant raudono kilimo. Jie mielai pozavo prie sienelės fotografams ir įnešė papildomo šurmulio, nes atvyko su visa filmavimo komanda. 

''Tai ką, aprangos kodas – juoda?'' – bičiulėms tarstelėjo Violeta Riaubiškytė, pastebėjusi, kad daug damų pasipuošė juodai.
 

''Kažkas klausė, ar Selas bus. Galiu nuraminti, kad Selas tikrai bus", – publiką prieš pat renginį nuramino vakaro vedėjai. 

M.A.M.A apdovanojimų ceremonija prasidėjo legendine Eurikos Masytės daina „Laisvė“, atliekama Nedos Malūnavičiūtės, Monique ir Jazzu.

Vėliau pilnoje „Žalgirio“ arenoje, skambant dainoms ir vakaro vedėjų – humoristų Manto Katlerio ir Manto Stonkaus – juokeliams, pradėti skelbti metų muzikos apdovanojimai M.A.M.A.

Juos, kaip skelbia organizatoriai, išrinko su muzika susijusių 80-ies žmonių komisija.

Metų proveržiu pripažinta Beatrich (Beatričė Pundžiūtė), metų elektronikos atlikėju – „Ten Walls“ (Marijus Adomaitis).

Metų popmuzikos atlikėju išrinktas Donny Montell (Donatas Montvydas).

Metų alternatyva tapo „Šiaurės kryptis“. „Ye, tai – mano jaunystės grupė“, – sužinojęs, kad apdovanojimą reikės teikti mėgstamai grupei, apsidžiaugė režisierius Oskaras Koršunovas.

Metų hiphopo grupe pripažintas duetas „Lilas ir Innomine“. Šią nominaciją įteikė krepšininkas LaVaras Ballas.

Metų roko grupe tapo „BA.“. „Aš žiauriai norėčiau, kad čia stovėtų visa jaunoji karta, kuri ateina išspardyti subines seniams“, – skambų pareiškimą nuo scenos mestelėjo vienas iš grupės „BA.“ narių,  atsiimdamas apdovanojimą iš tos kartos, apie kurią ir kalbėjo, atstovų rankų – Tomo Varnagirio ir Rositos Čivilytės.

Metų grupe išrinkti „Leon Somov & Jazzu".

Metų koncertiniu atlikėju tapo ''Sel“ – Egidijus Dragūnas.

„Prisimenu, anksčiau arenose koncertuodavo vos vienas kitas atlikėjas. Dabar – beveik visi. Be „Žalgirio“ arenos tokie dalykai buvo neįmanomi, nes ši arena turi pasakišką aurą'', – skelbdamas nominaciją sakė asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ pirmininkas, prodiuseris Martynas Tyla.

Atsiimdamas apdovanojimą, E.Dragūnas dėkojo savo šeimai ir publikai. „Ačiū, kad jūs padėjote man tapti laisvu žmogumi“, – paprastai gerbėjams padėkojo skandalais pagarsėjęs E.Dragūnas.

Metų atlikėjos titulą šiemet iškovojo Monique (Monika Pundziūtė).  Metų atlikėju tapo „Daddy was a Milkman“ (Ignas Pociūnas).

Metų vaizdo klipu išrinktas grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ kilpas „Indai“.

Metų albumu tapo Leon Somov & Jazzu „Moments“. „Muzikos pasaulyje dažnai girdžiu tokį palyginimą: kaip Lietuvai, tai visai gerai. Kodėl mes visada lyginamės su kitais? Vertinkim tai, ką turim ir ieškokim Lietuvos savo širdyse“, – sakė Justė Arlauskaitė–Jazzu. Pasak Leono Somovo, simboliška, kad geriausiu pripažintas paskutinis jų albumas – neseniai duetas išsiskyrė.

Metų daina išrinkta Beatrich „Superstar“.

Specialus asociacijos LATGA prizas skirtas duetui „Lilas ir Innomine“.

Nominacija už nuopelnus lietuviškai muzikai įteikta Andriui Kulikauskui, su kuriuo užaugo ne viena muzikantų karta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimka

Rimka portretas
Vienas Lietuvos sviesuolis sake ,,Kirsim Lietuvos siena,pateksim i Latvija ir uzges musu ,,zvaigzdes,,,niekas musu toliau Balbieriskio nezino.Tai apie ,,tariamas,,zvaigzdes,,.,

Pozityvas

Pozityvas portretas
Žiūriu komentuoja tai vien nusivylę asilai, jokio pozityvi, baisu skaityt

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
Žiūrėjau našlaičius vaikus dainuojančius Rusijoje per NTV kanalą.Buvau apstulbęs nuo jų talento.Tai tikros būsimos ŽVAIGŽDĖS,KUR PLIKOM PUPYTĖM IR KITIEMS IŠSKYRUS MERŪNĄ,KAIP KIAULĖM PRIE PIJANINO.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių