M. Monroe jubiliejus su filmu „Pasimylėkim“

  • Teksto dydis:

Pavasariškai nusiteikęs "Kino klasikos klubas" intriguoja ir kviečia paminėti aktorės Marilyn Monroe jubiliejų filme "Pasimylėkim".

Žavioji aktorė M.Monroe atmintyje daugeliui iškyla kaip koketiška blondinė, seksualumo simbolis ir popkultūros dievaitė. Tačiau viena žymiausių XX a. kino žvaigždžių buvo ir pirmoji moteris – kino prodiuserė. Ji įkūrė kino kompaniją "Marilyn Monroe Productions". Šiemet ne tik M.Monroe gimimo, bet ir pirmosios sutarties, pasirašytos 1946 m., jubiliejus. Nors gražuolė užaugo vaikų prieglaudoje, tikrasis aktorės vardas Norma suteiktas jai nebyliojo kino žvaigždės Normos Tolmadge garbei.

Romantinė muzikinė komedija "Pasimylėkim" smalsumą žadina ne tik dėl pavadinimo, bet ir dėl pagrindinius vaidmenis atliekančių aktorių asmenybių: Yves'o Montad'o ir M.Monroe.

Filmą sukūrė režisierius George'as Cukoras, žinomas komedijų ir literatūros kūrinių ekranizacijų kūrėjas. Intriguojantis režisieriaus G.Cukoro filmas "Pasimylėkim" pasakoja milijardieriaus Klementino, apsimetančio aktoriumi, kad galėtų matyti gražuolę Amandą, istoriją. Suklastotas identitetas ir meilės aistros apgaubia švelnumo ir pagarbos pamokomis, klasika ir dainomis.


Kas? "Kino klasikos klubo" vakaras. Filmas "Pasimylėkim".

Kur? Kauno kino centre "Romuva".

Kada? Balandžio 6 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių