M. Kuliavas ir draugai – koncerte „Netikėti prisilietimai“

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą Lietuvoje „Arts Libera International“ ir „Prior Musica“ pristato unikalų koncertinį turą pozityvių emocijų ir nuoširdžios muzikos pasiilgusiai publikai.

Šį kartą meno gerbėjai turės galimybę iš arti susipažinti su žymaus mūsų šalies gitaristo, prodiuserio  ir dainų autoriaus Martyno Kuliavo kūryba, prie kurios įgyvendinimo prisidės Lietuvos, Graikijos ir Pietų Afrikos Respublikos muzikantų, gyvenančių Didžiojoje Britanijoje, komanda.

Pelnytai vienu geriausių muzikantų Lietuvoje tituluojamas M. Kuliavas, sukūręs daugybę dainų Lietuvos muzikos įžymybėms – M.Mikutavičiui, Arinai, G.Paškevičiui, J.Miščiukaitei, I.Satrošaitei, Ž.Žvaguliui bei kitiems, subūrė tarptautinę muzikantų komandą, norėdamas pristatyti unikalų požiūrį į Lietuvos nacionalinį turtą – sutartines. Vienas garsiausių Pietų Afrikos Respublikos būgnininkų  Mike Horne, nuolat koncertuojantis su pasaulinio lygio muzikos žvaigždėmis, susipažinęs su M. Kuliavo nauja idėja bei lietuviškomis sutartinėmis, iš karto sutiko atvykti į Lietuvą ir muzikuoti kartu.

Kurį laiką Lietuvoje negirdėtas, Londone gyvenantis klavišininkas Aurelijus Ščiuka sako, jog Lietuvos muzikantų bendradarbiavimas su ryškiais užsienio atlikėjais yra naujas ir seniai lauktas žingsnis Lietuvos muzikos padangėje – grojant skirtingų šalių atlikėjams,  atsiranda kiti prisilietimai, kitas požiūris ir naujas supratimas.  

“Sutartinių ir naujų harmonijų derinys iš tiesų gali tapti nauju atradimu daugeliui mums, jau nekalbu apie jaunąją kartą. Prie savo istorijos turime liestis ne tik su ašara akyse, bet su susižavėjimu ir pagarba tam, ką turime”, – sako M. Kuliavas. 

Koncerte dalyvausiantis bosistas, graikas Lakis Economou, pasiklausęs šios muzikinės idėjos,  pasakė vieną frazę: “Gražu, labai gražu”.

Grupės “Ūtara” sutartinių giedotojos – dar viena nuostabi koncerto puošmena. Nepažeisdamos sutartinių sakralumo, simbolikos ir kerinčio jų hipnotinio poveikio, jos išdrįsta sutartines priartinti prie nūdienos kasdienio gyvenimo. Pasak sutartininkių, toks išskirtinio muzikinio skonio kūrėjas ir atlikėjas kaip M. Kuliavas neabejotinai  geba  šias intravertiškas, dažnai liūdnas lietuvių liaudies sutartines įpinti į visiškai priešingo žanro muziką ir leisti joms pasireikšti ypatingai, naujai, atskleisdamas jų grožį. Tik senąją tradiciją čia keičia šiuolaikiškoji – tai fusion, roko, bliuzo, džiazo ir džiazroko stilistika paremti M. Kuliavo netikėti muzikiniai prisilietimai.

Koncerte skambėsiančių  kompozicijų autorius ir šios idėjos sumanytojas M. Kuliavas sako esąs laimingas, išgirdęs iš garsių užsienio muzikantų entuziastingą norą prisijungti prie šio koncertinio turo Lietuvoje. Tarptautinė pripažintų menininkų komanda žada sukurti Lietuvos publikai nepakartojamą atmosferą ir nepamirštamą įspūdį.

Koncertas įvyks balandžio 9 d. 17 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Vel saviveiklininku paradas su nepelnytai isgarbintom "zvaigzdem" bebalsem. Kiek galima???...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių