Lėlių teatre – nevaikiška premjera „Pažadėk, kad neišeisi pirmas“

  • Teksto dydis:

Spalio 24-ąją Kauno valstybiniame lėlių teatre pristatoma premjera „Pažadėk, kad neišeisi pirmas“. Suaugusiesiems skirtą dramaturgės Daivos Čepauskaitės pjesę „Pupos“, 2009 m. išrinktą geriausiu radijo spektakliu, perkelti į teatro sceną ėmėsi režisierius A. Lebeliūnas. Pasak autorės, tai kūrinys apie dviejų skirtingų asmenybių gyvenimą kartu.

„Šio spektaklio tema man be galo artima. Neabejoju, kad lygiai taip pat artima ir aktuali bus tiems, kas poroje gyvena ne vienerius metus. Tai tema apie žmogų, laimę, meilę, būtį, žmogiškąsias vertybes. Apie laiką, kuris tarsi naikina, viską niveliuoja. O gal net ne laikas, o mes patys naikinam tam tikras vertybes jam bėgant?“ – retoriškai klausia A. Lebeliūnas. 

Spektaklio kūrėjai, nuolat plėsdami aktorių demografiją, įkūnyti 50-ešimt metų drauge nugyvenusią porą šįkart pakvietė Šiaulių dramos teatro aktorius, Sigitą Jakubauską ir Rimantą Krilavičiūtę.

Spektaklio personažai Brigita ir Alfonsas, netikėtai atsidūrę ribotoje erdvėje, užpildo ją savo dinamišku gyvenimu: prisiminimais, prasmės ieškojimu, ginčais, ašaromis, daina ir tiesiog buvimu vienas su kitu, kol supranta jog „sugebam nugyventi gyvenimą, nudirbti begales labai svarbių darbų, nematydami žmogaus, kuris šalia“. Ir tai ne vieninteliai atviri bei prasmingi žodžiai, tariami „Pažadėk, kad neišeisi pirmas“ spektaklio metu.

Tai devintasis kūrybinės komandos „Laimingi žmonės“ darbas. Praėjusį sezoną „Laimingi žmonės“ žiūrovams padovanojo 97 teatro vakarus visoje Lietuvoje, į spektaklius sukvietė apie 22 tūkst. žiūrovų. 

Spektaklio „Pažadėk, kad neišeisi pirmas“ premjera įvyks ketvirtadienį 18 val. Kauno valstybiniame lėlių teatre. Lapkričio 12 d. spektaklį dramos teatre išvys šiauliečiai, lapkričio 13 d. į koncertų salę kviečiami Klaipėdos žiūrovai, lapkričio 27 d. spektaklis bus pristatytas Kameriniame teatre Vilniuje, o lapkričio 30 d. jis sugrįžta į Kauną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių