Lėlės vėl kviečia į Pasakų šalį

  • Teksto dydis:

Paskutinę vasaros dieną tradicine teatralizuota švente "Į Pasakų šalį – su fotoaparatu!" Kauno valstybinis lėlių teatras pradės 56-ąjį sezoną. Ne vienai kauniečių kartai ši šventė asocijuojasi su nuotaikingomis vasaros palydėtuvėmis ir žaismingomis nuotraukomis fotoalbumams.

Rugpjūčio 31 d. 12 val. Miesto sode ir Lėlių teatro prieigose, kaip ir kasmet, įsikurs magiška Pasakų šalis. Čia užklydę mažieji smalsuoliai galės pasilabinti su mylimomis spektaklių lėlėmis, paspausti ranką pasakų personažais virtusiems aktoriams ar jauniesiems renginio pagalbininkams ir įsiamžinti nuotraukose.

Šventėje savo vardines švęs ir sveikinimus priims Užburtos pilies paslaptis sauganti pirklio duktė Izabelė. Svetingoji varduvininkė nekantriai laukia savo šventės ir visiems, užklydusiems į Pasakų miestą, ruošia daug malonių staigmenų!

14 val. žiūrovų lauks pirmasis sezono spektaklis "Snieguolė ir septyni nykštukai" (nuo 5 metų).

Prasidedantį sezoną Kauno lėlių teatras savo gerbėjus žada džiuginti jau pamėgtais spektakliais, intriguojančiomis premjeromis, tradiciniais renginiais, gastrolėmis po įvairius Lietuvos miestus ir išvažiuojamomis lėlių parodomis.

Jau rugsėjo pabaigoje pirmąkart į Kauno lėlių teatro sceną atskubės drąsus ir išradingas svogūnėlis Čipolinas. Spektaklį pagal italų rašytojo G.Rodari pasaką "Čipolino nuotykiai" režisuoti ėmėsi teatro ir kino aktorius, Kauno valstybinio muzikinio teatro vyriausiasis režisierius Kęstutis Jakštas. Moderni klasikinio kūrinio interpretacija turėtų būti įdomi ne tik mažam, bet ir suaugusiam žiūrovui – apie pagrindines vertybes čia bus kalbama natūraliai, suprantamai, žaismingai, su humoru.

Kalėdiniu laikotarpiu teatras dovanos savo žiūrovams šventinės nuotaikos ir stebuklo laukimo kupinus spektaklius, pagal H.Ch.Anderseno pasakas. Vasarį pasirodys muzikinis spektaklis, supažindinsiantis vaikus su svarbiu Lietuvos istorijoje įvykiu. Pagal rašytojo L.Jakimavičaus kūrinį "Žiogas Zigmas Žalgirio mūšyje" statomame spektaklyje bus pasakojama apie žiogą, kurio dėka didysis kunigaikštis Vytautas laimėjo lemtingą Lietuvai mūšį.

Ilgą laiką teatre populiarumu galėjo didžiuotis spektaklis pagal V.Haufo pasaką "Nykštukas Nosis". Tačiau laikas negailestingas ne tik žmonėms, bet ir lėlėms bei dekoracijoms – jos nusidėvėjo, kai kurioms reikia kruopšaus remonto. Maža to, teatrą paliko grupė aktorių – veteranų, vaidinusių šiame spektaklyje... Atsižvelgus į mažųjų žiūrovų poreikius, 2014 m. pavasarį nutarta ilganosiu tapusio Jokūbėlio istoriją atnaujinti ir vėl grąžinti į Lėlių teatro repertuarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių