Lėlės kvietė į Pasakų šalį

  • Teksto dydis:

Laiko patikrinta tradicine švente "Į Pasakų šalį – su fotoaparatu!" Kauno valstybinis lėlių teatras pradėjo 57-ąjį kūrybinės veiklos sezoną.

Paskutinės vasaros dienos rugpjūčio 31-osios vidudienį organizatoriai kvietė užsukti į margaspalvę Stebuklų šalį, įsikūrusią teatro prieigose. Spalvinguose paviljonuose jaukiai įsitaisiusios teatro lėlės ir pasakų personažai kvietė pasilabinti ir drauge nusifotografuoti, veikė dailės, keramikos, lėlių gamybos dirbtuvėlės, nosis kuteno Motiejaus kepyklėlės gaminių kvapai, skambėjo vaikiškos dainelės ir akordeono garsai. 

Šį sezoną Lėlių teatras pasiūlys tris premjeras – kalėdiniu laikotarpiu į iš nuotykių ir stebuklų sulipdytą pasaką vaikus kvies padykėliai miškinukai Dūkis ir Pūkis (rež. A.Stankevičius), vasario mėnesį į Didžiąją sceną atkeliaus istorija, įkvėpta liaudies sakmių ir padavimų apie bebaimį molinuką Motiejų (pagal  rašytojo Vytauto Petkevičiaus pasaką "Molio Motiejus – žmonių karalius", rež. A.Žiurauskas), pavasariop scenoje siautės jauniausias Girių valdovo Ąžuolo sūnus – neklaužada Giliukas (pagal V.Petkevičiaus knygą "Gilės nuotykiai Ydų šalyje" (rež. O.Žiugžda).

Kaip ir kasmet, Lėlių teatro laukia gastrolės, tradiciniai teatrų festivaliai Varėnoje, Rokiškyje, Kelmėje, išvažiuojamosios Lėlių muziejaus parodos, ateinančių metų pavasarį planuojamas XXI tarptautinis lėlių teatrų festivalis, žadantis įspūdingą programą ir pažintį su unikaliais pasirodymais garsėjančiais lėlininkų kolektyvais iš įvairių užsienio šalių ir, be abejo, mieli susitikimai su ištikimais teatro žiūrovais repertuaro spektakliuose, edukacinėse programose, šventiniuose renginiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių