Leiskitės į nemokamas ekskursijas po Kauną

  • Teksto dydis:

Aktyvių kauniečių iniciatyva "L6" kviečia netradiciškai minėti Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną – leistis į nemokamas ekskursijas po Kauną.

Liepos 6-ąją nuo 10 val. iki 16 val. ekskursijų festivalio paviljonas įsikurs Laisvės alėjoje, ties Mykolo Arkangelo Įgulos bažnyčia.

"Registracija internete nėra reikalinga – visi laukiami renginio dieną "L6" paviljone. Registracija vyks gyvos eilės principu", – skelbia organizatoriai.

Iniciatyvos autoriai pasiūlys išbandytas ir subalansuotas – tik 40 min. trukmės trumpąsias ekskursijas.

"Tai galimybė papildyti švenčių minėjimo tradiciją ir realiai priartėti prie valstybingumo idėjos susipažįstant su unikaliu miesto paveldu. "Atrask, nustebk ir pažink", – ekskursijų komanda kviečia skirti daugiau dėmesio mus supančios fizinės aplinkos kokybei.

Dar vieni iš "L6" iniciatorių – viešoji įstaiga "Gražinkime Kauną" paruošė temines ekskursijas "Kaunas – dizaino miestas". Jose bus lankomos vietos, kur gyveno ir kūrė įvairūs Pirmosios Respublikos dizaineriai – interjerų, baldų, tekstilės, knygų iliustracijų, plastikos autoriai. Pirmasis maršrutas nusidrieks aplink Kauko laiptus, o antrasis – Radijo rajone.

Naujas "L6" partneris – Vytauto Didžiojo karo muziejus, kuris Valstybės dieną atviras lankytojams nuo 10 iki 17 val. "L6" paviljone bus galima užsiregistruoti į unikalias gido vedamas ekskursijas po muziejaus ekspoziciją arba patekti į vieną populiariausių ekskursijų po senąją karo ligoninę.

Vytauto Didžiojo universitetas pakvies svečius į šiuolaikinę ekskursiją po Mokslo ir studijų centrą V.Putvinskio gatvėje. Bendradarbiaujant su universitetu bus pristatytas diplomatinis Kaunas, aplankytas rektorato pastatas. Jo istorinė reikšmė atskleis Pirmosios Respublikos idėją ir tąsą.

Ypatingas Liepos 6-osios partneris – Lietuvos energetikos institutas. Galbūt iki šiol mažai pastebimas kauniečių, tačiau labai reikšmingas valstybės mastu: čia tyrinėjama ateities energetika ir daromi moksliniai atradimai. Sužinosite, kaip institutas yra susijęs su NASA, kad ne veltui jo pradžia buvo buvusiuose bendrovės "Pažanga" rūmuose.

Šiemet ir miesto svečiai galės nemokamai susipažinti su Kauno tarpukario architektūra ar Kaune gyvenusiais art deco stiliaus dizaino kūrėjais. Dalis teminių ekskursijų vyks anglų ir lenkų kalbomis: užsieniečius ekskursijoms registruoti padės Kauno turizmo informacijos centras.


Šiame straipsnyje: kaunasekskursijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

ka daryti jei kiseneje euras tik autobusui

ka daryti jei kiseneje euras tik autobusui portretas
ka daryti , jeigu neturi?

Jolita

Jolita portretas
Buvau L6 nemokamose ekskursijose ir šiais metais, ir pernai. Visada po ekskursijos atsiranda "aukų dėžutė" ir ekskursantai sumeta kas kiek gali. Ir būna, kad meta daugiau nei 1 eurą. Tokią pat situaciją stebėjau pernai pavasarį, kai vyko nemokamos ekskursijos "Pasišančinėkim". Kai kuriose ekskursijose, pvz., kariniame miestelyje ar lokomotyvų depe buvo labai daug dalyvių ir "aukų dėžutės" tikrai nebuvo tuščios. Taip kad maloniai prašau nežeminti žmonių viešinant savo nepamatuotas įžvalgas ir spėliones.

buves

buves portretas
Daugelyje turistu populiariuose uzsienio miestuose yra organizuojamos nemokamos ekskursijos, FREE TOURS. Dazniausia gidai buna jaunimas, studentai. Is tikruju, zmones geranoriskai moka uz tokias ekskursijas po 5 ar 10 doleriu nuo zmogaus priklausomai nuo salies ir miesto. Deja, Lietuvoje, kazin ar po 1 eura sumoketu gidui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių