Laureatams – mokytojų ir klausytojų aplodismentai

Kauno 1-oji muzikos mokykla jau antrus metus rengia mokinių, tapusių laureatais tarptautiniuose ir respublikiniuose konkursuose, ir jų mokytojų pagerbimo šventę Kauno valstybinės filharmonijos scenoje. Šiemet į šį renginį buvo pakviesti ir apdovanoti 205 įvairių klasių – fortepijono, styginių ir pučiamųjų instrumentų, akordeono, liaudies instrumentų, klasikinės gitaros, chorinio dainavimo ir sakralinio giedojimo, išplėstinio muzikinio ugdymo mokiniai, tapę laureatais 2015 m., ir 94 jų mokytojai.

Pasveikinęs mokinius su laimėjimais mokyklos direktorius Jonas Kazlauskas palinkėjo sėkmės ateityje ir padėkojo visiems jų mokytojams. "Šiandieninis jūsų pagerbimas nėra vienintelis. Jūs buvote įvertinti miesto ir Respublikos vadovų, tad mūsų mokykla nori jūsų pasiekimus plačiau pristatyti miesto visuomenei", – sakė pedagogas.

Šventę papuošė buvusių Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokinių, dabar tęsiančių muzikos studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei VDU muzikos akademijoje, koncertas. Šie atlikėjai pakviesti neatsitiktinai. Dar besimokydami muzikos mokykloje jie dalyvaudavo įvairiuose respublikiniuose, tarptautiniuose konkursuose ir laimėdavo laureatų diplomus, taip garsindami mokyklos ir Lietuvos vardą pasaulyje.

Šventės vedėja mokytoja Giedrė Beinarienė į sceną pakvietė pirmąją atlikėją – pianistę Živilę Kudirkaitę. Po to ji linksmai pristatė kiekvieno koncerto dalyvio pasiekimus, jų nužygiuotą dar ne ilgą, bet labai reikšmingą kelią muzikos pasaulyje.

Į sceną lipo smuikininkė Eglė Ramuckytė, gitaristė Gabrielė Obuchavičiūtė, klarnetu grojo Jonas Morkūnas, fortepijonu skambino Goda Palskytė. Buvusi mokinė Iveta Kalkauskaitė su studijų draugu Jurgiu Kemežiu klausytojams pristatė vokalinį žanrą. Grojant trimitininkei Viktorijai Miškinytei, akordeonistei Agnei Daučianskaitei pilnutėlėje filharmonijos salėje neliko abejingų klausytojų.

Į sceną įžengę trys vyrukai – Audrius Daučianskas, Tautvydas Jurkša ir Jurgis Jakūnas visus sužavėjo ne tik artistiniais sugebėjimais, bet ir savos kūrybos linksmu bei išradingu kūriniu "Fiesta“. Koncertą pabaigė Julijos Bagdonavičiūtės ir Luko Gedvilo fortepijoninis ansamblis.

Jau nuaidėjęs koncertas buvo puikiai įvertintas klausytojų, o apdovanojimų ceremonija džiugino ne tik jaunuosius muzikos mokyklos laureatus, bet ir jų artimuosius bei mokytojus. Šia švente gėrėjomės ir mes, Kauno 1-os muzikos mokyklos mokytojai, matydami, kad mūsų pastangos ir nuoširdus mokinių darbas atveria kelius į sėkmę ir didžiąją sceną.

Muzika – Dievo pasiuntinys, atsiųstas paliesti švelniausias ir geriausias mūsų sielos stygas, raminti širdis, suvargusias gyvenimo rūpesčiuose, guiti iš jų melą, nedorybę, pavydą, neapykantą. Taip mąstė iškilus lietuvių menininkas Mikalojus Konstantinas Čiurlionis. Ši jo sentencija aktuali ir gyvenantiesiems nūdienos gyvenimo ritmu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių