„Lauko kine“ – paskutinių seansų šou su „Sigur Ros“ muzika

  • Teksto dydis:

Kauno kino centro „Romuva“ organizuojamas „Lauko kinas“ skaičiuoja paskutinius seansus po atviru dangumi ir pirmąjį rudens vakarą kviečia dar kartą susiburti prie Kauno pilies.

Čia svečiuosis Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“, kurio filmo „Viskas dėl šou“ nemokama peržiūra vyks 21 val. 30 min. 

„Viskas dėl šou“ („The Show of Shows“, rež. B. Erlingson, 2015 m.) – šiųmečio „Kino pavasario“ atidarymo filmas. Režisieriaus Benedikto Erlingsono juosta sudaryta iš Nacionalinio Jungtinės Karalystės atrakcionų archyvo kadrų, kuriuose atsiskleidžia skirtingos temos iš keliaujančio cirko užkulisių. Čia vaizdai kalba patys už save, sukeldami aliuziją iš šalies stebint ne tik senovinius pasirodymus, tačiau ir jų žiūrovus, viso senojo šou pasaulio vyksmą ir virsmą.

„Visi esame šou dalis – vieni pasiryžę padaryti viską, kad sulauktų gausių plojimų, o kitiems vis negana naujų potyrių, emocijų. Kur ta riba?“ – svarsto festivalio atstovas Algirdas Ramaška.

Nebylaus, keliaujančio cirko istoriją pasakojančio filmo „Viskas dėl šou“ („The Show of Shows“) metu skamba būtent jam sukurta kultinės islandų grupės „Sigur Ros“ narių muzika. Bosistas Georgas Holmas, būgnininkas Orris Pallas Dyrasonas ir koncertuose su grupe grojantis gitaristas Kjartanas Holmas pasirūpino, kad filmas stebintų ne tik vaizdais, bet ir garsu. Muzika šiam filmui išleista atskiru albumu „Circe“. Filmą pristatys „Kino pavasario“ direktorė Vida Ramaškienė.

„Romuva“ kino rudenį pradėjo neįprastomis peržiūromis prie Kauno pilies. Čia jau prisistatė tarptautinis žmogaus teisių dokumentinio kino festivalis „Nepatogus kinas“, tarptautinis Vilniaus trumpųjų filmų festivalis, Šiaurės šalių kino forumas „Scanorama“. Tačiau kino festivalių festivalis „Lauko kinas“ artėja į pabaigą ir rugsėjo 8 d. skelbia paskutinį seansą po atviru dangumi. Uždarymo seansui pasirinktas naujo kino festivalio „Eks Fest“ atidarymo filmas „Valhalla“.

Seansai

Rugsėjo 1 d. 21.30 val.

„Viskas dėl šou“ (Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“), rež. B. Erlingssonas, 2015 m., Islandija, Jungtinė Karalystė, 77 min.

Rugsėjo 8 d. 21.30 val.

„Valhalla” (kino festivalio „Eks fest“ atidarymas), rež. B. Sturgulewski, N. Waggoner, 2013 m., JAV, Kanada, 64 min.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių