Kviečia muzikos festivalis „Trijų Karalių belaukiant“

  • Teksto dydis:

Kauno kultūros centras „Tautos namai“ kviečia į ketvirtąjį chorinės muzikos festivalį „Trijų Karalių belaukiant“.

Festivalyje galima susipažinti ir su Lietuvos, ir su užsienio chorais. Šiemet festivalyje dalyvaus renginio iniciatorius, mišrus choras „Gintaras“ (vadovė Jovita Kulakauskienė), ir Kretingos kultūros centro kamerinis choras „Kristale“ (vadovė Kristina Rimienė).

„Pirmojo festivalio mintis gimė iš jau išnykusio didžiulio festivalio „Pakelkim taurę linksmybių“, kurį rengdavome filharmonijoje. Jam užgesus kilo mintis surengti kitą, mažesnės apimties festivalį. Norėjome suburti kuo daugiau kolektyvų, tačiau ne vienu metu, pakviesti svečių ir iš užsienio, ir iš visos Lietuvos. Norėjome, kad dalyvautų kuo daugiau kolektyvų iš Kauno. Tuo šis festivalis yra išskirtinis. Kitais metais jau švęsime penktąjį festivalį“, –džiaugėsi festivalio sumanytoja, chorvedė J. Kulakauskienė.  

Neseniai kūrybinės veiklos 80-etį paminėjęs choras „Gintaras“ ne sykį yra pripažintas geriausiu choru šalyje, apdovanotas daugeliu prizų (tarp kurių ir „Aukso paukštės“ apdovanojimas), lietuvišką chorinę muziką pristatęs daugelyje pasaulio šalių ir sulaukęs itin teigiamų, anot paties choro, „sparnus auginančių“ įvertinimų. Septynerius metus chorui „Gintaras“ vadovaujanti J. Kulakauskienė (iki tol vadove buvo Leokadija Januškienė) pripažįsta, jog jai šis choras – gyvenimo būdas.

„Jeigu kas nors iš manęs atimtų šį chorą, nebegalėčiau toliau taip lengvai kvėpuoti kaip šiandien. Tai yra ir muzika, ir žmonės, ją kuriantys iš visos širdies. Kas mes, dirigentai, būtumėm be choristų – tų žmonių, kurie dainuoja ir kurie savo balsus dovanoja ne tik chorų vadovams, bet ir klausytojams? – svarstė energingoji choro vadovė.

Kuo šio choro balsų skambesys yra ypatingas ir kuo jis skiriasi, lyginant su kretingiškių choru, bus galima išgirsti šių metų festivalyje. Chorams akomponuos instrumentinė grupė. Koncertmeisterė – Neringa Brukštienė. Koncerto vedėjas – Edvinas Vadoklis. Programoje skambės lietuvių ir užsienio kompozitorių kalėdinė (ir ne tik) muzika.

„Ir ne tik skambės, ir ne tik muzika. Greta muzikos bus skaitomi ir nuostabūs tekstai, kuriuos skaitys taip pat nuostabus žmogus E. Vadoklis. Koncerto forma bus šiek tiek kitokia – jame nebus vien pristatomi muzikiniai kūriniai, juos papildys tekstai – ir religinio pobūdžio, ir pasaulietinio. Koncerto koncepcija buvo sukurta remiantis šiais žodžiais: „Tebūnie džiaugsmas, tebūnie Kalėdos, tebūnie meilė“, – pasakojo J. Kulakauskienė.

Įėjimas į renginį nemokamas.


Kas? Ketvirtasis chorinės muzikos festivalis „Trijų Karalių belaukiant“.

Kur? Kultūros centras „Tautos namai“, Vytauto pr. 79, Kaunas

Kada? Sausio 6 d., penktadienį, 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių