Kviečia į garsaus karikatūrininko knygos sutiktuves

  • Teksto dydis:

Jau tris dešimtmečius karikatūras piešiantis Edmundas Unguraitis pirmą kartą ryžosi įamžinti savo kūrybinį bagažą. Pačioje praėjusių metų pabaigoje pasirodžiusiai knygai pavadinimo ilgai neieškojo – "Karikatūros", suvalkietiškai lakoniškai pasakė autorius. Ir pagaliau pakvietė į jos pristatymą.

Ši knyga gražiai įprasmino pernai atšvęstą E.Unguraičio 55-erių metų jubiliejų, o šiemet menininkas turi progą paminėti kūrybinį jubiliejų. Karikatūras piešti jis pradėjo 1979-iaisiais, dar studijų laikais. Ir nors Vilniaus dailės instituto Kauno fakultete studijavo stiklo specialybę, duonai pasirinko stiklininko darbą, karikatūra visą laiką buvo lygiavertė kūrybinės saviraiškos sritis.

Knygoje surinktos geriausios Lietuvos ir užsienio parodose eksponuotos ir apdovanojimus pelniusios karikatūros. "Man retai pavyksta nupiešti juokingą karikatūrą parodai. Stengiuosi, kad ji turėtų ir filosofinę, gilesnę prasmę", – yra prisipažinęs E.Unguraitis, kurio darbuose atsispindi įvairių mūsų gyvenimo laikotarpių aktualijos, pateikiamos per satyros ir humoro prizmę.

"Žvelgdami į menininko darbus iš karto atpažįstame šio autoriaus karikatūroms būdingą stilių, kuriame apibendrintas kontūrinis piešinys tušu dera su kruopščiai detalizuotais fragmentais, akcentuojančiais vieno ar kito elemento svarbą ir grakščiai papildančiais visuminį piešinio vaizdą. Pastarieji atlikti spalvotais pieštukais ar akvarele. Taigi neabejotinai galime teigti, kad lakoniška vaizduosena, atidumas detalei, asociatyvūs įvaizdžiai, šmaikštumas, kai kada ir sarkazmas yra esminiai E.Unguraičio kūrinių bruožai", – palydi pas skaitytojus knygą "Karikatūros" menotyrininkė dr. Raimonda Simanaitienė.

Susitikime su autoriumi kauniečiams apie kolegos darbus ir jį patį pasakos karikatūrininkas Alvydas Jonaitis. "Aš atskleisiu knygos atsiradimo istoriją, įsigijusiems ją pasirašysiu autografą, į visus klausimus atsakysiu", – žada knygos "Karikatūros" autorius ir viliasi, kad susirinks būrys norinčiųjų nuoširdžiai pabendrauti. Žinoma, ir pasijuokti, juk karikatūra – seniausia gyvenimo negeroves pašiepianti meno rūšis.


Kas? E.Unguraičio knygos "Karikatūros" pristatymas.

Kur? prekybos centro "Molas" (K.Baršausko 66A) knygyne "Pegasas".

Kada? Kovo 7 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Matosi, kad smagi knygelė, sėkmės autoriui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių