Prisiminimai iš vaikystės vasarų, praleistų Kačerginėje

  • Teksto dydis:

Visa apimančios, visa apraizgančios linijos ir kasos driekiasi per dailininkės Jolantos Galdikaitės tapybos ir grafikos paribyje sukurtus darbus, eksponuojamus Kačerginės daugiafunkciame centre.

Parodoje "Persipynę matymai" pateikiami vaikystės prisiminimų įkvėpti J.Galdikaitės darbai. "Kviečiu į kūrinius pažiūrėti per mano asmeninę prizmę ir galbūt išgyventi tuos potyrius bei prisiminimus, kurie yra sudėti parodoje pristatomuose darbuose. Tai išraiška to paralelinio pasaulio, kuris susidaro persipynus vaikystės matymams ir visa tai tampant prisiminimais", – kviečia kaunietė menininkė.

Savo kūriniuose, kurių dauguma – grafiką imituojanti tapyba, simbolinėmis jungtimis ji kuria įvairiausius pavidalus. Autorine technika, pasitelkdama tik teptuką ir akrilą, J.Galdikaitė kuria savo monochrominį grafinio vaizdo pasaulį, kartkartėmis įsileisdama ir kelias spalvas.

"Mano paveikslų išskirtinumas – linijinis ornamentinis įsikomponavimas į vizualinę struktūrą – nuo detalės iki visumos kaip vientisos kompozicinės intrigos. Kadangi paveikslai neturi daug papildomų detalių ir fono, tai leidžia pačiam žiūrovui pratęsti kūrinio pasakojimą, įsiterpti su savo mintimis ir emocijomis. Tai betarpiškas ryšys tarp to, ką sukuria menininkas, ir kur, paveiktas kūrinio bei pasitelkęs fantaziją, nukeliauja žiūrovas, – parodos anotacijoje rašo menininkė. – Ką jis įžvelgs susikaupusių veidų rimtyje, kur nuves paslaptingos, susipynusios kasų pynės, ką pašnibždės besikartojančių linijų ritmas ar vos kelios įasmenintos detalės... Vargu ar kas atspės, kad kai kurie darbai – tai mano prisiminimai iš vaikystės vasarų, praleistų Kačerginėje – viloje ant kalno, apsupto, kaip man tada atrodė, paslaptingo ir gūdaus miško."

J.Galdikaitės kūrinių paroda "Persipynę matymai" Kačerginės daugiafunkciame centre (J.Janonio g. 31, Kačerginė) veiks iki balandžio 24 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikrai

tikrai portretas
bet kaip gražu...ačiu dailininkei
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių