Kuo nustebins paveldo dienos?

  • Teksto dydis:

Fotografijų ir dokumentų parodos, teatralizuotas pėsčiųjų žygis, ekskursijos – šiais renginiais išsiskirs Europos paveldo dienos Kauno rajone.

Europos paveldo dienos (EPD) visoje Lietuvoje šiemet bus švenčiamos rugsėjo 18–20 d. Jų renginiuose Kauno rajone išskirtinis dėmesys bus skirtas dvarams. Nemažai renginių vyks Kauno rajono viešojoje bibliotekoje. Rugsėjo 7–12 d. čia veiks dokumentų paroda "Sugrįžtantys dvarai". Rugsėjo 18 d. bibliotekoje bus pristatytos dar dvi parodos: "Praeities ženklai nykstančiuose Kauno rajono dvaruose" bei ugdymo ir kultūros įstaigose surengto konkurso "Pažintas nepažintas Kauno rajonas" fotografijų paroda. Tą pačią dieną 14 val. planuojama surengti pažintinę ekskursiją, kurios dalyviai galės išsamiau susipažinti su kryždirbystės tradicijomis Garliavoje ir jos apylinkėse.

Kauno rajono muziejuje Raudondvaryje rugsėjo 18–20 d. mokiniams bus rengiamos pamokos "Lietuvos nepriklausomybė ir Kauno rajonas". Į jas reikėtų užsiregistruoti iš anksto tel. (8 37) 449 601.

EPD metu Vilkijos A. ir J.Juškų muziejaus direktorius Arūnas Sniečkus ves edukacinius užsiėmimus vaikams ir suaugusiesiems, skirtus Antano Juškaus veiklai (tel. (8 37) 556 400). Pilietiškumo pamokos vyks ir Babtų kraštotyros muziejuje. Čia daugiausia bus kalbama apie 1863 m. sukilimą ir jo reikšmę kelyje į laisvę (tel. 8 656 29 174).

Rugsėjo 19 d. 11 val. Vilkijos prieplaukoje prasidės 4 valandų trukmės teatralizuotas pėsčiųjų žygis "Knygnešio pėdomis". Žygio dalyviai gales susipažinti su Vilkijos istorijos ir kultūros paveldo objektais, aplankys Knygnešio kapą, vėliau pajudės Nemuno pakrante iki Paštuvos botaninio draustinio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis, ismaises visa pasauli.

Lietuvis, ismaises visa pasauli. portretas
Lietuva ne tik labai grazi, bet tiesiog ispudinga salis ir gyventoju tankis labai mazas. Lietuva visa - tikra kurortinė salis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių