Kulautuvos šventėje – kelionė laiku

Kaune ir Kauno rajone šiandien buvo sunku nepakliūti į kokį nors renginį. Šančiuose – šančinės, Kadagių slėnyje – diksilendo koncertas, Kačerginėje dviračių žygis. Visgi, niekas nepasiūlė kelionės laiku atgal, ką pasiūlė Kulautuvoje.

Kulautuvos gyventojai ir svečiai prisiminė miestelio aukso amžių šventėje „Kulautuvos pušynų ruduo“. Praėjusio amžiaus IV dešimtmetis būtent ir buvo Kulautuvos klestėjimo metas.

Vasaromis į jį poilsiauti suplūsdavo laikinosios sostinės elitas, garlaiviai iš Kauno kursuodavo keturis kartus per dieną, statomos naujos vilos, sanatorijos, įrengtas pusantro kilometro ilgio paplūdimys.

Naujai statomas kurortas buvo kuriamas pagal geriausius užsienio pavyzdžius, o 1936 metais Kulautuvoje visą vasarą gyveno daugiau nei 3000 poilsiautojų. Atėjus sovietams, Kulautuvos augimas sustojo. Šventės organizatoriai tikisi, kad neilgai trukus Kulautuva atgaus savo šlovę.

Nors Kulautuva neatgauna kurorto statuso, bet šventė buvo skirta kurortinio sezono uždarymui.

Miestiečiai buvo pakviesti pasidabinti tarpukario drabužių detalėmis, pasivaišinti pagal tarpukario receptus gamintais saldumynais. Žiūrovams šoko svečiai iš Alytaus – „Alytaus miestelėnai“. Pagal tarpukario muziką, tarpukario rūbais pasidabinę šokėjai sulaukė bene daugiausiai ovacijų.

Taip pat žiūrovams koncertavo grupė „Randevu“, Raudondvario karčiamos muzikantai, „Metų vėjas“, vyrų vokalinis ansamblis „Šilokas“, Kulautuvos vokalinis ansamblis ir vaikų popchoras, Pučiamųjų orkestras iš Babtų „Algupys“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prienams ;)

Prienams ;) portretas
Čia Prienai ne į temą, jūs reklamuokitės Marijampolės dienoje ;)

ne ka blogesne svente buvo ir Prienuose

ne ka blogesne svente buvo ir Prienuose portretas
kur sekmadieni buvo paminetas keliautojas ir zurnalistas-MATAS SALCIUS-,labai puikiai buvo organizuotas minejimas ir konferencija,dalyvavo tikrai idomus zmones keliautojai G.STATINIS,G.BABRAVICIUS,V.MACIULIS,PRIENU MERAS,KLAJUNU KLUBAS,SAULIU SAJUNGA.RENGINYS SUUPERINIS.ACIU LIETUVOS RYTUI IR KITAI ZINIASKLAIDAI-NUSVIETUSIAI SI RENGINI

sužavėta

sužavėta portretas
O taip! Kulautuva - pati nuostabiausia vieta šventėms ir renginiams. Pušynas, tokia nepaprasta aura, gamta... kažkoks stebuklas ta Kulautuva....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių