Kulautuvoje – smagi darželinukų gegužinė

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę į Kulautuvą sugužėjo per 100 ikimokyklinukų iš įvairių Kauno rajono darželių, pradinių mokyklų. Čia vyko „Paukščių gegužinė" – renginys, skirtas Etnografinių regionų metams ir Kauno rajono 60-mečiui.

„Gaila, kad oras iškrėtė mums piktą pokštą – ir nulijo, ir atšalo. Dėl to iš pradžių teko prisiglausti kultūros centre, bet vaikų dainos, šypsenos ir gera nuotaika atviliojo saulutę ir lietuvių liaudies žaidimus galėjome žaisti nuostabiame Kulautuvos miške“, – šventę prisiminė Kauno rajono meninio ugdymo pedagogų būrelio pirmininkė Daiva Štarevičiūtė.

Šventėje dalyvavo Domeikavos vaikų etnografinis ansamblis "Serbentėlė". Ansamblio nariai ir jų vadovė, žinoma tautinės kultūros puoselėtoja Daiva Bradauskienė, pristatė svarbiausių Lietuvos regionų tautinius kostiumus, šventės dalyvius pamokė smagių žaidimų.

Vėliau buvo traukiamos dainos žemaitiškai, suvalkietiškai, dzūkiškai, aukštaitiškai. Dideliame rate sukosi ir tėveliai, ir seneliai, ir šventės svečiai. Kauno rajono mero Valerijaus Makūno dovanotas skanėstas vaikams ištirpo kaip medus karštą dieną, o švietimo centro dovanotomis dūdelėmis grojantys vaikai, nustelbė miško paukštelius. Miškas buvo papuoštas pačių mažylių pagamintais paukščiais.

Renginį organizavo Kauno rajono švietimo centras, Kauno rajono ikimokyklinio meninio ugdymo būrelis, vadovaujamas D.Štarevičiūtės, bei Kulautuvos lopšelis-darželis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių