KTU teatras-studija „44“ pavasarį pasitinka dviem premjerom

  • Teksto dydis:

Kauno technologijos universiteto (KTU) teatras-studija „44“ akademinę ir miesto bendruomenę balandį nudžiugins dviem išskirtinėm premjerom. Pirmoji – pagal N. Richardo Nasho pjesę pastatytas spektaklis „Lietaus pardavėjas“, antroji – pagal mokslo etikos klausimus nagrinėjančią Frydricho Diurenmato pjesę sukurtas vaidinimas „Fizikai“.

Pasak KTU teatro-studijos „44“ vadovo ir spektaklių režisieriaus Rido Žirgulio, abu kūriniai yra visiškai skirtingo stiliaus. Tokį sprendimą nulėmė noras suteikti studentams galimybę save išbandyti įvairiapusiškuose vaidmenyse. Vaidinimų metu aktoriai bandys atrasti savo natūralumą, tikrumą, iškalbą bei tikrą, nesuvaidintą gyvenimą teatro scenoje.

„Labai džiaugiuosi, kad dar yra tokių žmonių, kurie domisi kultūra, kurie nori turiningai leisti laisvalaikį ir nesibastyti po įvairiausius klubus ar kavines, kas paskutiniu metu itin populiaru studentų tarpe. Jaunų žmonių veikla teatre yra daugiau nei pagirtina ir padedanti mums išlaikyti savo kultūros identitetą“, – apie studentų įsitraukimą ruošiant pavasario premjeras, kalbėjo R. Žirgulis.

Režisieriui talkino ir KTU teatro aktorius Jonas Kęstutis Davidavičius. Pasak jo, studijos „44“ kolektyvą sudaro žmonės labai mylintys savo veiklą, nuolatos norintys tobulėti bei tie, kuriems malonu vaidinti bei kurti naujus personažus. Būtent dėl šių priežasčių premjerų metu aktoriai stebins žiūrovus nuoširdžiais bei jausmingais pasirodymais.

Atskleis visuomenės vertybes

Pagal N. R. Nasho pjesę „Lietaus pardavėjas“ (1950 m.) pastatytas spektaklis atskleis pagrindines visuomenės vertybes: meilę, pasiaukojimą bei šeimą. Siužetas žiūrovus nukels į veiksmą, vykstantį Amerikoje, kur depresijos metais pasakojama mažo miestelio ir jo gyventojų istorija.

Sausros metu į miestelį atkeliauja netikėtas svečias, kuris pasiūlo pirkti ypatingą prekę – lietų, o tai tarp vietos gyventojų sukelia sumaištį bei abejones. Pasak J. K. Davidavičiaus, tai spektaklis apie žmonių emocijas, tikėjimą ir viltį.

Kaip technologijos daro įtaką?

Vaidinime „Fizikai“ bus keliama atsakingo vartojimo problematika: naujosios technologijos dažnai naudojamos itin plačiai ir aktyviai, nors vartotojas dažnai nežino jų veikimo principų, galimo poveikio aplinkai ar socialiniams procesams.

Mokslo progreso ir jo įtakos mūsų kasdienybei bei ateities kartoms temos yra itin aktualios dabartiniame technologijų ir inovacijų laikmetyje. KTU teatro studijos „44“ tikslas – skatinti ne tik kūrybiškumą, bet ir motyvuoti žiūrovus domėtis mokslu bei jo poveikiu.

Spektaklis vyks balandžio 27, 29, 30 d. 19 val. KTU teatre-studijoje „44“ (Laisvės alėja 13, įėjimas iš kiemo pusės) . Įėjimas nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija .


Šiame straipsnyje: teatrasvisuomenėvertybėsmenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių