KTU – išskirtinis renginys merginoms, besidominčiomis IT

  • Teksto dydis:

„Merginos ir technologijos. Verslumo ir lyderystės ugdymas, panaudojant informacines ir komunikacines technologijas (IKT)“ – į taip pavadintą renginį visas merginas balandžio 25 dieną kviečia Kauno technologijos universiteto (KTU) Jaunųjų kompiuterininkų mokykla (JKM).

Šis renginys – Europos Sąjungos inicijuoto kasmetinio projekto „Girls in ICT day“ dalis. KTU JKM trečius metus iš eilės organizuojamas renginys jau spėjo tapti gražia tradicija, į kurį susirenka daugybė moksleivių iš visos Lietuvos.

Pasak KTU JKM vadovės Danguolės Rutkauskienės, šių metų renginio „Merginos ir technologijos“ tema – verslumo ir lyderystės pamokos.

„Šiandien aukšto lygio profesionalės moterys jau nieko nestebina, tačiau norint tapti bet kurios srities profesionale, reikia pradėti ruoštis jau mokyklos suole. Ypatingą vaidmenį jaunų žmonių lyderystei, konkurencingumui turi verslumo, IT žinios ir įgyti įgūdžiai“, – sako D. Rutkauskienė.

Renginio metu KTU JKM vadovė visus supažindins su inovatyvaus papildomo ugdymo galimybėmis, o verslumo pagrindus pagelbės įgyti dr. Irena Patašienė, naudojant su kitais KTU autoriais sukurtą internetinį-imitacinį verslo žaidimą „Kietas riešutas“.

Pirmoji šios edukacinės priemonės versija buvo sukurta prieš 20 metų ir įdiegta verslo KTU administravimo studijų programoje. Šiuo metu žaidimas, kaip mokomoji priemonė, naudojamas daugelyje šalies universitetų, kolegijų ir mokyklų.

Mokymų metu žaisdami dalyviai įgysi ne tik teorinių, bet ir praktinių pradinių verslumo bei IT žinių, o šiuolaikinės virtualios aplinkos sudarys prielaidas sukurti bei plėtoti virtualią bendruomenę, kurioje bus galima toliau bendradarbiauti, konsultuotis, t.y. tęsti renginio metu pradėtą kompetencijų kaupimą.

Šie mokymai padės skatinti saviugdą, lyderystę, asmeninę iniciatyvą, kūrybiškumą, praplės supratimą apie verslą, supažindins su IT sprendimų taikymu kasdieninėje veikloje bei prisidės prie pasiruošimo aktyviam ir prasmingam dalyvavimui darbo rinkoje.

Organizatoriai pažada įdomių susitikimų su IT atstovėmis, daug naudingos informacijos apie karjeros planavimo galimybes IT sektoriuje bei verslumo mokymus, o taip pat malonių staigmenų ir prizų.

Registracija į renginį



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių