Koncerte – gražiausia M. Vitulskio ir KMSO muzika

  • Teksto dydis:

Išskirtinio talento tenoras Merūnas Vitulskis ir Algimanto Treikausko vadovaujamas Kauno miesto simfoninis orkestras (KMSO) rengiasi orkestro sezono uždarymo koncertui "Baltijos vėjas".

Koncerto programoje – vien orkestro ar drauge su solistu atliekami žinomiausi lietuvių autorių – Juozo Naujalio, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Antano Kačanausko, Balio Dvariono, Algimanto Raudonikio ir kitų kompozitorių kūrinai. Klausytojus džiugins ir pasaulio klasikų kūryba. Orkestrui ir solistui diriguos orkestro vyriausiasis dirigentas Constantine'as Orbelianas (JAV).

"Prieš keletą metų solistas M.Vitulskis su Kauno miesto simfoniniu orkestru įrašė pačią pirmąją savo plokštelę ir nuo to laiko gražus kūrybinis bendradarbiavimas tarp solisto ir orkestro tęsiasi iki šiol", – priminė orkestro vadovas A.Treikauskas.

Gegužės 14-ąją orkestro ir solisto taip pat laukia išties didžiulis įvykis orkestro biografijoje – koncertas Berlyno filharmonijoje.

Verta paminėti, kad KMSO yra koncertavęs ir dalyvavęs įvairiuose tarptautiniuose muzikos festivaliuose Norvegijoje, Šveicarijoje, Suomijoje, Lenkijoje, Estijoje, Kroatijoje, Slovėnijoje ir kitose šalyse. Jo kūrybinių laimėjimų sąraše yra nemažai tarptautinių apdovanojimų pelniusių klasikinės muzikos plokštelių, įrašytų drauge su Niujorko "Metropolitan Opera" ir kituose garsiuose pasaulio teatruose dainuojančiais operos solistais.

Pasak koncertą Berlyne organizuojančios įmonės ATM vadovo Alvido Tautkaus, koncertas Berlyno filharmonijoje rengiamas siekiant ypatingai paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį ir kartu padėkoti Vokietijai už mūsų šalies Nepriklausomybės Atkūrimo Akto išsaugojimą.

"Šia gražia akcija norime pristatyti puikias profesines aukštumas pasiekusį ir Kauno miesto bei Lietuvos vardą garsinantį Kauno miesto simfoninį orkestrą ir Lietuvos pažibą – vokalistą M.Vitulskį", – sakė A.Tautkus.

Orkestras, diriguojamas maestro C.Orbeliano, ir M.Vitulskis kviečia visus pasimėgauti šiltu ir nuoširdžiu šventiniu koncertu bei pirmiesiems išgirsti Berlyno filharmonijoje skambėsiančią programą.


Kas? Koncertas "Baltijos vėjas".

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? Gegužės 11 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

#to privious big shot

#to privious big shot portretas
Kad sitoks mandruolis , idomu kiek pats gyvenime pasiekes ?Tik tiek kiek ranka siekia ta tualetini popieriu? Sekanti karta Maestro tikriausiai atsiklaus sito piemenes leidimo,kaip elgtis koncerto metu! Nusivalyk snargluota nosiuka besededamas ant to kibiro su tuompaciu tualetiniu popierium!

sanciu,,kibiras,,

sanciu,,kibiras,, portretas
Tikesimes,,pasaku,,nepasakos kaip buvo per paskutinius koncertus-nesupranti,ar dainininko paklausyti atejei,ar,,pasaku,,pasakotojo?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių