„KOKO“ erdvėje – nauja Latvijos dizainerės K. Gutmane kolekcija

  • Teksto dydis:

Kauno senamiestyje įsikūrusi ir konceptualius europinius mados prekių ženklus atstovaujanti mados erdvė „KOKO“ lojaliausias klientes pakvietė susipažinti su nauja, šiltajam sezonui skirta dizainerės iš Latvijos Keta Gutmane kolekcija. Viena žymiausių ir įdomiausių Latvijos dizainerių į Kauną atskrido specialiai šiam vakarui – susitikti su savo kūrybos gerbėjomis iš Lietuvos bei padiskutuoti ne tik šiuolaikinės mados ir gyvenimo būdo temomis, bet ir papasakoti apie naujosios kolekcijos įkvėpimus.

K. Gutmane kūrybos šaknys ateina iš šiuolaikinio dizaino, persipinusio su sportine elegancija ir urbanistiniu kontekstu. Ryškiausias šios dizainerės braižo išskirtinumas – vyriško kostiumo ir vyriško archetipo įtaka, kuri pasireiškia jos kuriamose, moterims skirtose, kolekcijose.

Subtilus, tvirtas ir charakteringas moteriškumas – taip būtų galima nusakyti K. Gutmane kolekcijų emociją. Kūryboje dažniausiai sutinkama monochrominė spalvų paletė, kuri kiekvieną sezoną paįvairinama ryškiais spalvų akcentais. Šį kartą tai – skaisti apelsininė, apniukusio dangaus pilkšva bei klasikinių dryžių raštai. Naudojamos medžiagos – funkcionalios, ilgalaikės ir pasižyminčios laisvo judėjimo savybe.

Naujojoje K. Gutmane šio šiltojo sezono kolekcijoje pagrindinis dėmesys skiriamas iš vyriškos drabužinės pasiskolintiems marškiniams, dvieiliui švarkui ir laisvo tipo kelnėms. Transformacija ir multifunkcionalumas – kolekcijos pamatas. Švarkas gali būti dėvimas keliais būdais, taip pat skirtingais būdais derinami drabužiai sukuria naujas istorijas ir daugialypius charakterius. Vyriško tipo marškiniai gali būti dėvimi kaip suknelė, o laisvo tipo kelnės, jas susegus –kaip šortai. Įdomus dalykas, jog visi kolekcijoje esantys drabužiai dera tarpusavyje, o ypač atsiskleidžia dėvint sluoksniais.

Demokratija madoje – taip būtų galima apibūdinti K. Gutmane kūrybą. Jos kolekcijos dažnai vadinamos „unisex“, o dizainerės įsivaizduojama moteris, kuriai ji kuria, yra emancipuota, įdomi ir pasakojanti tvirtos moters istoriją. Nenuostabu, kad dizainerės matymo perspektyvą „išpažįsta“ meno atstovės, architektės ar tiesiog – moterys su vizija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių