Kokie „Kaunas Jazz 2015“ rudens planai?

  • Teksto dydis:

Jubiliejinis XXV "Kauno Jazz 2015" tęsiasi. Rugsėjį festivalyje viešės iškilios Lenkijos džiazo asmenybės, savo kerus skleis jaunasis Izraelio talentas Tamiras Grinbergas ir pasaulinio garso pianistas iš Kubos.

Jubiliejinis XXV "Kauno Jazz 2015" tęsiasi. Rugsėjį festivalyje viešės iškilios Lenkijos džiazo asmenybės, savo kerus skleis jaunasis Izraelio talentas Tamiras Grinbergas ir pasaulinio garso pianistas iš Kubos.

Skambūs sugrįžimai

Lenkijos džiazo virtuozai Andrzejus Jagodzińskis ir Januszas Strobelis rugsėjo 11 d. "Žalgirio" arenos amfiteatre pristatys naują bendrą projektą "Tete-a-Tete". Pasak "Kaunas Jazz" meno vadovės Indrės Jučaitės, šių dviejų Lenkijos atlikėjų muzikinė draugystė užsimezgė prieš tris dešimtmečius, o "Kauno Jazz 2015" rudens sesijoje jie vėl susitinka ir žada publikos akivaizdoje užmegzti svaigų muzikinį pašnekesį, į kurį susilies svingas, baladės ir netgi energingi sambos ritmai.

Po svečių iš Lenkijos koncerto renginio organizatoriai festivalio lankytojus pakvies į premjerą – jubiliejinio "Kaunas Jazz 2015" filmo pristatymą, kuriame bus parodytos įsimintinos ir įspūdingos festivalio akimirkos.

Pirmąją festivalio dieną tradiciškai naktinė programa "Kaunas Jazz" klausytojams bus pristatyta klube "Combo", o čia jų lauks dar pavasarį savo balsu ir neįtikėtina charizma scenoje Lietuvos džiazo gerbėjus pakerėjęs jaunasis atlikėjas iš Izraelio T.Grinbergas.

Nors jaunajam dainininkui vos 20 metų, jis jau surenka keliolikos tūkstančių žiūrovų auditorijas, o po pavasarį surengtų pasirodymų "Kaunas Jazz" Tamiras netgi buvo pakviestas dalyvauti prieš tikros ritmenbliuzo legendos, dainininkės Dionne Warwick pasirodymą.

Į "Kaunas Jazz" rudens renginius su kiek kitokia muzikantų grupe atvykstantis dainininkas surengs net du pasirodymus. Jam festivalio rengėjai suteikė garbę rugsėjo 12 d. "Kauno Jazz 2015" rudens renginių seriją vainikuoti savo pasirodymu Palangos geros muzikos namuose "Vandenis".

Improvizacijos mieste

Antrąją koncertų ciklo "Kaunas Jazz ruduo" dieną miesto gatvėse alsuos rudeniškos džiazo improvizacijos. Šiam tikslui įgyvendinti bus įrengtos trys scenos, kuriose nuo 15 val. kauniečius ir svečius Centre ir Senamiestyje džiugins nemokami koncertai, šokio improvizacijos ir kiti netradiciniai pasirodymai.

Pasak džiazo alėjos koordinatoriaus Mindaugo Ganusausko, "Kaunas Jazz" improvizacijos bus organizuojamos jau trečią kartą ir tikimasi, kad tai taps gražia tęstine tradicija.

"Džiugu, kad Vilniaus g. ir prie Nacionalinio Kauno dramos teatro praeiviai ir vėl galės mėgautis džiazo improvizacijomis, kurios pamažu pritraukia vis didesnį būrį naujų džiazo gerbėjų. Šiomis dienomis Kaunas persismelkia džiazo kultūra, kuri neatsiejama nuo šio miesto dvasios. Netikite? Įsitikinti galite patys."

Baigiamieji akordai

Renginio organizatoriai jubiliejinio "Kaunas Jazz 2015" festivalio metus savo gerbėjams siūlo baigti su vienu kūrybingiausių pastarųjų poros dešimtmečių džiazo pianistų Omaru Sosa iš Kubos.

Į "Kaunas Jazz 2015" baigiamąjį metų koncertą gruodžio 18-ąją atvykstantis Omaras lygiai prieš dešimtmetį koncertavo Vilniaus Kongresų rūmuose, tačiau šįkart muzikantas sugrįžta būdamas jau septynis kartus nominuotas "Grammy" apdovanojimui ir atsiveždamas naująjį albumą "Ilé", kurį vadina vienu svarbiausių savo karjeroje.

Emigravęs iš Kubos, Omaras padarė įspūdingą karjerą Jungtinėse Valstijose, jis savo kūrybą atlieka ne tik legendiniame Niujorko klube "Blue Note", bet ir didžiausiuose Europos festivaliuose. Melomanai jį garbina už tai, kad derindamas džiazą, hiphopą, elektroninės muzikos ir net avangardo elementus niekada nebėga nuo jo gyslomis tekančių gimtosios šalies muzikos garsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių