Kokį urbanistinį Kauno portretą tapo geriausia architektūros alumnė?

  • Teksto dydis:

Spalį apdovanoti tarptautinio architektūros studentų baigiamųjų darbų konkurso  laureatai. Kauno architektūros festivalis „KAFe2016“ kvietė dalyvauti bet kurios pasaulio šalies architektūros ir urbanistikos studijų mokyklos studentus.

Jie pristatė projektus, susijusius su miesto centrinės dalies vystymu ir miesto bendruomenių vaidmeniu šiame procese.

Konkurso nugalėtoja bei 1000 eurų premijos laimėtoja tapo Kauno technologijos universiteto Statybos ir architektūros fakulteto (KTU SAF) alumnė Eglė Pilipavičiūtė, kuri mielai sutiko pasidalinti savo Kauno miesto urbanistinio vystymosi ir plėtros vizija bei požiūriu į įvairius architektūros konkursus.

– Kas paskatino sudalyvauti konkurse „KAFe2016“?

– Norėjau įvertinti KTU įgytas žinias bei savo sugebėjimus. Buvo įdomu išbandyti save bei palyginti save su kitais Lietuvos ir užsienio studentais.

– Papasakokite apie darbą, kurį pateikėte konkursui?

– Kauno miesto poreikis plėstis privertė įvertinti neišnaudotas teritorijas miesto centre. Nagrinėjamas 8,57 hektarų ploto industrinis kvartalas šalia Nemuno pakrantės yra apleistas ir miesto struktūroje veikia kaip barjeras, kuriantis ekonomiškai ir socialiai nepatrauklią aplinką. Nagrinėjamai teritorijai yra būtina nauja tvarkymo koncepcija siekianti kurti pridėtinę vertę.

Vykę svarstymai dėl mokslo ir inovacijų centro statybos Kaune, vertė ieškoti racionalesnio sprendimo statybos vietos parinkimui įvertinant didesnį regeneruojamų apleistų teritorijų plėtros ir integracijos potencialą. Darbe svarstoma galimybė naująjį centrą statyti minėtoje teritorijoje tarp Kaunakiemio g. ir Karaliaus Mindaugo pr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių