KMSO svečiai – jaunieji atlikėjai

  • Teksto dydis:

Kauno miesto simfoninis orkestras (KMSO) penktadienį sulauks svečių: prie dirigento pulto stos prof. Viačeslavas Bortnovskis, o solistų vietą užims sopranas iš Kazachstano Klaudia Potemkina ir pianistas iš Baltarusijos Alexanderis Danilovas.

Koncertas pažymėtas tarptautinių muzikos apdovanojimų "BelBrand Award" ženklu. K.Potemkina baigė Kazachstano valstybinę kolegiją, vėliau tęsė studijas Kazachstano valstybinėje konservatorijoje, operinio dainavimo kurse. Ne kartą solistė tapo tarptautinių konkursų laureate. Klaudia pagrindinius vaidmenis sukūrė žymiausių klasikų operų pastatymuose. K.Potemkina 2014 m. surengė ir du solo koncertus – Austrijos sostinėje Vienoje ir Zalcburge. Nuo 2017 m. ji yra Baltarusijos nacionalinio akademinio didžiojo operos ir baleto teatro solistė.

Pianistas A.Danilovas baigė Baltarusijos valstybinę muzikos akademiją, fortepijono specialybę. Jis yra pelnęs V tarptautinio instrumentalistų konkurso "Grand Prix". 2015 m. vykusiame XI tarptautiniame M.K.Oginskio kamerinių ansamblių konkurse jam buvo įteiktas antros vietos diplomas, V tarptautiniame pianistų konkurse, kuris vyko 2014 m. Baltarusijoje, solistas taip pat pelnė antros vietos laimėjimą. 2016 m. A.Danilovas apdovanotas už svarbų indėlį plėtojant Baltarusijos ir Suomijos santykius kultūros srityje. Nuo 2017 m. jis yra Baltarusijos Respublikos prezidento orkestro atlikėjas.

Per daugiau nei keturis dešimtmečius maestro V.Bartnovskis dirigavo galybėje koncertų, dirbo su dešimtimis orkestrų. Ne kartą buvo įvairių labdaros renginių bendraautoris. Taip pat į jo biografiją įrašyti nuveikti darbai kartu su garsiais menininkais ir kūrybinėmis komandomis iš Rusijos, Anglijos, Vokietijos, Olandijos. Visi šie ir daugelis kitų jo darbų yra susiję su mokymu bei jaunosios muzikų kartos ugdymu.

Koncerto dieną solistai ir KMSO diriguojami maetro atliks Giacommo Rossini operos "Italė Alžyre" uvertiūrą, Frédérico François Chopino skerco Nr. 2 b-moll, op. 31, F.Chopino skerco Nr. 3 cis-moll, op. 39, George'o Enesco Rumuniškąją rapsodiją Nr. 1 A-dur, op. 11, Camille Saint-Saenso "Bacchanale" iš op. "Samsonas ir Dalila", Ciuseppe'es Verdi – Leonoros kavatiną iš op. "Trubadūras", Franzo Leharo Džiuditos dainą iš op. "Džiudita", Aramo Chačaturiano siuitą iš baleto "Spartakas".

Kas: KMSO koncertas, dalyvauja K.Potiomkina, A.Danilovas.

Kur: Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada: Gruodžio 15 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių