Kitų metų „Kaunas 2022“ programoje – jaunimo stovykla, Kauno žvėries mito kūrimas

Kauno Europos kultūros sostinės komanda kitais metais planuoja pradėti aktyvų būsimų renginių viešinimą, taip pat vyks jaunimo stovykla, pradės aiškėti mitinio Kauno žvėries bruožai.

Kaip BNS pasakojo „Kaunas 2022“ meno vadovė Virginija Vitkienė, šiuo metu baigiama kurti svetainė, kuri bus skirta Kauno mitiniam žvėriui. Ši svetainė veiks kaip socialinis tinklas, kur miestiečiai galės palikti įrašus, vaizdo medžiagą ar istorijas, klijuoti pasakojimo dalis, iš kurių turėtų gimti šio žvėries mitas.

Istorija vėliau turėtų tapti knyga vaikams, animaciniu filmu, Europos kultūros sostinės simbolikos dalis, o 2022 metais žvėris nubus ir pasirodys miestiečiams.

„Mums reikėtų visiems kartu susižinoti, ar tai vyriškos, ar moteriškos giminės būtybė, pagrindines naratyvo gaires. Mes nežinome nei jo vardo, nei kokio jis dydžio, nei kiek metų jis miega ir kaip mums jį pasižadinti. Šios detalės bent minimaliai per 2018 metus surinktos“, – sakė V. Vitkienė.

„Kaunas 2022“ kovo 29 dieną ruošiasi paminėti metų sukaktį nuo dienos, kai laikinoji sostinė laimėjo teisę tapti Europos kultūros sostine. Šiai progai tikimasi atidaryti projekto biurą, pristatyti veiklos strategiją ir pradėti aktyvią būsimų renginių viešinimo kampaniją.

„Kovo pabaigoje planuojame renginį kartu su atidarymu, taip pat bus atskleistos visos mūsų logotipo reikšmės, ką norime pasakyti, kaip jis prisideda prie mūsų vertybių atskleidimo“, – sakė V. Vitkienė.

Taip pat Kaune ir Kauno rajone ruošiamasi atidaryti „Fluxus“ laboratorijas. Šios rajonuose atsirasiančios erdvės bus skirtos vietos bendruomenėms suburti.

„Pirmas jų bandymas sujudinti bendruomenes bus šventė gegužės mėnesį – tarptautinė kaimynų diena, kurią jau pradėjome pernai ir turėjome didelę šventę Laisvės alėjoje. Dabar ketiname plėsti ir auginti šią šventę ne tik miesto centre, bet ir įvairiuose mikrorajonuose“, – kalbėjo V. Vitkienė.

Vienas didžiausių „Kaunas 2022“ renginių vyks liepą – Lietuvos šimtmečiui dedikuojamoje stovykloje laukiama 200 jaunuolių. Tikimasi, kad į ją susirinkęs jaunimas 2022 metais prisidės prie Europos kultūros sostinės renginių.

„Šimtas vaikų bus iš Lietuvos, šimtas bus iš užsienio – miestų, su kuriais Kauną sieja mūsų programa. Mūsų tikslas tuos jaunus žmones kuo daugiau supažindinti su mūsų rengiama programa, nes 2022 metais būtent ši karta, kurie dabar dar yra nepilnamečiai, mes juos auginame, kad jie įgyvendintų didelės apimties jaunimo programą“, – kalbėjo Europos kultūros sostinės meno vadovė.

Stovykla baigsis jaunimo festivaliu, į kurį įsitrauks visos miesto kultūrinės įstaigos.

Taip pat kultūrinių įstaigų atstovams ruošiamasi surengti forumą, kuriame laukiama apie 500 kultūros įstaigų atstovų iš visos Lietuvos, su kuriais Lietuvos ir užsienio kolegos dalinsis bendradarbiavimo patirtimi.

„Tikimės paskatinti dalyvavimą tarptautiniuose kultūros organizacijų tinkluose. Atsivešime atstovus iš tarptautinės teatrų asociacijos, Europos muziejų asociacijos ir kitokių tinklų. (...) Mūsų ambicija ir noras – paskatinti domėjimąsi partnerystėmis, kad ateityje organizacijos, mąstydamos apie savo programas, ieškotų tarptautinių partnerių“, – sakė V. Vitkienė

Pasak jos, kultūrininkai galės pasisemti patirties iš jau tarptautinę veiklą vykdančių kolegų, taip pat užmegzti ryšius su daugiau kaip šimtu svečių iš užsienio organizacijų.

„Kaunas 2022“ projektui kitais metais numatytas 1,3 mln. eurų biudžetas. 1 mln. eurų skiria Kauno, 300 tūkst. eurų – Kauno rajono savivaldybės.

Bendras Europos kultūros sostinės projekto biudžetas sieks 30 mln. eurų, didžioji šios sumos dalis numatyta 2022 metams, kai Kaunas taps Europos kultūros sostine.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
reiktu, koki karta, atlikti audita vsi kauno bienaleje, veliau ir „Kaunas 2022“- pasiziureti - ar nesnuskriausti siu kulturos renginiu ir istaigu vadovai ir ju seimos? ar tinkamus atlygius gauna? jei uzdirba per mazai butu geda pries uzsieniecius

vienišius

vienišius portretas
grazi boba

neblogai

neblogai portretas
ziurisi- AVINAS
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių