Kino gurmanai trauks į Kauną?

Tarptautinio Kauno kino festivalio devizas vienais metais buvo "Kaune – kaip kine". Jis taikliai atspindi ir šiųmetinę situaciją. Modernėjant visam miestui, neatsilieka ir mūsų kino teatrai.

Abejingųjų nepaliko

Pažangiausios kino rodymo sistemos pirmosios šalyje įdiegtos būtent Kaune.

Kaip per atidarymą juokavo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis kituose miestuose tokių salių statyti nereikia, tegul visi atvyksta į Kauną.

"Kaunas yra svarbus taškas", – šypsojosi "Forum Cinemas" direktorius Baltijos šalims Kristjanas Kongo.

Šiai naujovei – SCAPE kino rodymo sistemai, įdiegtai "Forum Cinemas", esančiame "Akropolyje", pristatyti pasirinkta neabejotinos sėkmės kaip ir jo pirmtakų sulauksiančio filmo "Karibų piratai. Salazaro kerštas" premjera.

Filmas ir modernios sistemos pranašumai svečiams suteikė puikių įspūdžių, nors, pasirodo, "Forum Cinemas" žiūrovai pernai pirmenybę mieliau skyrė lietuviškoms juostoms.

Lietuvių mėgstamiausieji

"Žiūrimiausių filmų trejetukas parodė, kad vietinė produkcija yra labai stipri", – sakė "Forum Cinemas" direktorius Baltijos šalims K.Kongo.

Žiūrimiausias pernai metų filmas "Forum Cinemas" kino teatruose Lietuvoje buvo lietuviška komedija "Tarp mūsų berniukų..." Jos herojai – keturi vaikystės draugai, vieną saulėtą dieną nusprendę įgyvendinti kiekvieno lietuvio svajonę – pažvejoti Norvegijoje. Antroje vietoje – taip pat lietuvių komedija "Gautas iškvietimas", kuri dokumentiniu stiliumi pasakoja vieno policijos komisariato istoriją.

Viso pasaulio kino teatruose karaliavęs "Ledynmetis: susidūrimas" Lietuvoje pernai buvo tik trečioje vietoje.

"Užsienyje taip pat bandėme rodyti lietuviškų juostų. Jos ten, deja, nebuvo itin sėkmingos", – pastebėjo K.Kongo.

Kuo dar lietuviai skiriasi, be to, kad ypač myli savo juostas? "Yra filmų, kurie sukelia didžiulį susidomėjimą visose šalyse. Tačiau kai kurie kino žanrai skirtingose šalyse vertinami įvairiai. Pavyzdžiui, Estijoje labai populiarūs herojiniai epai, o Lietuvoje jie ne tokie žiūrimi", – pateikė pavyzdį K.Kongo.

Žada daugiau naujovių

Kauno pažangioji salė su SCAPE kino rodymo sistema tapo ketvirtąja taip modernizuota "Forum Cinemas" kino teatrų tinklo sale. Planuojama, kad per metus Kauno "Forum Cinemas" atsiras ir daugiau naujovių, bus modernizuota daugiau salių.

Tikimasi, kad tai pritrauks dar daugiau žiūrovų. Europinis rodiklis – vienas gyventojas kino teatre apsilanko vidutiniškai tris kartus per metus. Lietuvoje šis rodiklis siekia du kartus per metus.

Modernizuodami sales bei sudarydami kuo patogesnes sąlygas žiūrėti filmus "Forum Cinemas" ir toliau planuoja rodyti filmus, skirtus plačiai auditorijai, tinkamus visai šeimai.

Kas ten kitokio?

"Forum Cinemas" SCAPE salėje įrengtos 300 vietų, kiekviena iš jų – specialus rankų darbo, odinis, ergonomiškas ir itin patogus krėslas.

Naujojo projektoriaus ryškumas neslopina šviesos ir spalvų – tai ypač svarbu žiūrint 3D formato filmus. Naujoje SCAPE salėje įrengtas vienas didžiausių kino ekranų Lietuvoje. Jo plotas yra 136 kv. m.

Salėje įrengta pažangi DOLBY ATMOS sistema garsą skirsto net į 56 kanalus, o bendras sistemos galingumas – 93 tūkst. vatų. Salės kampuose, šonuose ir lubose išdėstyti 55 bei dar 6 žemo dažnio garsiakalbiai už ekrano padovanos tokių pojūčių, kokių net neįtarėte galint egzistuoti.

Viena eilė skirta įsimylėjėliams: poromis sustatyti krėslai leis mėgautis antrosios pusės artumu be jokių kliūčių.

Paskutinėse salės eilėse įrengti specialūs VIP SCAPE krėslai yra su papildoma izoliacija nuo likusios salės dalies. Čia sėdintys žiūrovai mygtuko spustelėjimu gali išsikviesti barmeną ir pateikti užsakymą. Tarp patogumų, pasirinkus šią VIP dalį, yra ir specialūs staleliai, padėtį keičiantys krėslai, vieta rankinėms, USB jungtis, LED lempa.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunieciai

Kaunieciai portretas
Dziaugiames, kad Kaunas turi toko lygioi kino teatra!

horoskopai kauno dienai

horoskopai kauno dienai portretas
kam platinate sitas blogybes- daugiau jusu neusisakysime-jus ryt aplankys skaudus is gyvenimai netgi mirtis,niekas jusu neatjaus visi jus spardys dauzys,isgyvenimai bus sunkus,horoskopu latintojai gresia ligos,avarijos,elektros kede

Zilvius

Zilvius portretas
Tu gal pasigydyk nuo fobiju.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių