Kelionė po meilės dainų pasaulį

  • Teksto dydis:

"Subalansuota moterims, bet puikiai tiks ir jas atlydėjusiems vyrams", – taip būtų galima apibūdinti Tarptautinei moters dienai paminėti skirtą vyrų vokalinės grupės "Quorum" koncertą.

"Quorum" – vienas nedaugelio ansamblių, kuris gali dainuoti įvairiausių stilių ir žanrų muziką. Dainininkų neriboja instrumentai: jų instrumentai yra balsai. Savo balsais ansamblio nariai išgauna instrumentinės grupės skambesį, todėl jiems paklūsta ir popmuzika, ir rokas, ir džiazas, ir klasikinė bei liaudiška muzika.

Neseniai "Quorum" balsai skambėjo Lietuvos ambasados Baltarusijoje surengtame oficialiame, Vasario 16-ajai skirtame renginyje, sukvietusiame daugybę įvairių šalių diplomatų. Koncerto metu daugelis užsieniečių turėjo galimybę išgirsti "Quorum" atliekamą dainą savo kalba, nes ansamblio repertuaras be galo platus ir įvairialypis: nuo lietuviškų patriotinių dainų ir kitų šalių liaudies bei populiariųjų tautinių dainų.

Kelionės po kitų šalių dainas ir kultūras – stipriojo "Quorum" pusė. Lietuviškų dainų aranžuočių taip pat netrūksta. Vasario 16-ąją Kuršėnų kultūros centre dainuojant "Quorum" ansambliui vyko nors ir ne itin didelė, bet tikrų tikriausia dainų šventė. Pilnutėlė salė patriotiškai nusiteikusių, tautiniais atributais pasidabinusių kuršėniškių dainavo, atsistojusi kartu su ansamblio vyrais, visas lietuviškas patriotines ir kitas populiarias dainas.

Ansamblio meno vadovo Vitalijaus Neugasimovo kuriamos originalios aranžuotės puikiai perteikia ne tik lietuviškų, bet ir įvairių kitų šalių dainų koloritus bei nuotaikas. Jų klausytis be galo įdomu ir nenuobodu, nes tokių dainų, ir dar atliekamų a cappella, niekur kitur neišgirsi. Besiruošdami koncertų turui į Japoniją, "Quorum" jau dainuoja ir japoniškai. Visai neseniai įrašė a cappella aranžuotą nuostabiai gražią ir jautrią japonų popmuzikos grupės "The Boom" dainą "Shima Uta", apdainuojančią Antrojo pasaulinio karo aukas.

Kovo 8-osios koncerte skambės dainos apie meilę. Ir tai bus savotiška kelionė po įvairių tautų meilės dainų pasaulį. Koncerte skambės originalios ir negirdėtos dainos skirtingomis kalbomis, žinoma, jas jungs pagrindinė meilės kalba.

"Quorum" nariai V.Neugasimovas, Marius Turlajus, Gintautas Skliutas, Dainotas Varnas, Romanas Savickas ir Šarūnas Navickas Moters dienos proga dainuos ne tik moterims, bet visiems, trokštantiems ištrūkti iš nesibaigiančių darbų sūkurio į visai kitokį, muzikos ir meilės kupiną pasaulį.


Kas? grupės "Quorum" koncertas "Kelionė a cappella po meilės dainų pasaulį".

Kur? Kauno kultūros centro "Tautos namai" koncertų salėje.

Kada? Kovo 8 d. 18 val.


Šiame straipsnyje: Quorumkoncertasmuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių