Kauno VDU Botanikos sode – „Deep Forest“ ir „Ten Walls“ koncertas

  • Teksto dydis:

Liepos 22 d. Kauno VDU Botanikos sode savo pasirodymą surengs prancūzų etninės elektronikos novatoriai „Deep Forest“ bei „Ten Walls“.

Pirmą kartą Lietuvoje koncertuosianti kūrėjų komanda yra pardavusi daugiau kaip 10 mln. įrašų visame pasaulyje ir tai pirma Prancūzijos grupė, pelniusi „Grammy“ apdovanojimą „Geriausio World Music albumo“ kategorijoje. Tą patį vakarą scenoje išvysime ir muzikos kūrėją – „Ten Walls“ (Marijus Adomaitis), kurio kompozicija „Walking with Elephants“ ne taip seniai buvo „BBC Radio 1“ topų pozicijose. Šis jungtinis dviejų puikių atlikėjų koncertas yra įtrauktas į VDU Botanikos sode vyksiančio muzikos festivalio „Vasara Kaune 2022“ programą.

Deep Forest

Organizatorių nuotr.

Daugiau kaip trisdešimt metų gyvuojančios grupės „Deep Forest“ skambesys dažnai apibūdinamas kaip etninė elektronika. Naujame world music stiliuje grojantys kūrėjai komponuoja įvairių tautų etnines melodijas su elektronikos garsais, taip praplėsdami pasaulio muzikos koncepcijos ribas. Grupė yra išleidusi vienuolika studijinių albumų, kurie pelnė aukso, platinos ar ne dvigubos platinos statusą Jungtinėje Karalystėje, JAV, Vokietijoje, Prancūzijoje, Australijoje, Japonijoje ir daugelyje kitų šalių.

Grupę „Deep Forest“ įkūrė du prancūzų muzikantai – Eric Mouquet ir Michel Sanchez. Jau debiutinis singlas „Sweet Lullaby“ tapo bestseleriu ir pelnė kūrėjams pasaulinį pripažinimą bei „Grammy“ apdovanojimą (už albumą „Boheme“, 1995). Grupė yra bendradarbiavusi su tokiais muzikos grandais kaip Peter Gabriel, Joe Zawinul, Herbie Hancock, Youssou N'Dour, Neneh Cherry, „Apollo 440“ ir daugeliu kitų muzikantų bei dainininkų. 2005 m. dueto keliai išsiskyrė ir jau daugiau kaip 15 metų „Deep Forest“ – tai Eric Mouquet, tęsiantis aktyvią kūrybinę veiklą ir eksperimentuojantis su kviestiniais atlikėjais iš egzotiškiausių pasaulio kampelių.

Ten Walls

Organizatorių nuotr.

Šiam kūrėjui pristatymo nereikia. Marijus Adomaitis, geriau žinomas sceniniais vardais Mario Basanov ir „Ten Walls“, yra muzikos prodiuseris, dirbantis su daugeliu geriausių šalies atlikėjų. 2014 m. jo kūrinys „Walking with Elephants“ pasiekė nacionalinės Didžiosios Britanijos radijo stoties „BBC Radio 1“ grojamiausių kūrinių pirmąjį dešimtuką ir užėmė antrąją vietą šios šalies muzikos topuose. Pastaruoju metu Youtube platformoje ši kompozicija yra jau perkopusi 63 mln. peržiūrų slenkstį.

Naujas muzikos festivalis „Vasara Kaune 2022“ jau spėjo tapti neatsiejama Kauno kultūros dalimi. Pernai pirmą kartą VDU Botanikos sode surengtame festivalyje dalyvavo Lietuvos atlikėjai – Andrius Mamontovas, Inga Jankauskaitė, Justė Arlauskaitė-Jazzu ir „The Roop“. Šiemet renginys plečia savo formatą ir vėl kviečia miestiečius mėgautis muzika gamtos aplinkoje Kauno centre. Vienas žymiausių šių metų festivalio svečių – britų atlikėjas ir dainų kūrėjas James Arthur, kurio pasirodymas įvyks rugpjūčio 21 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Neįdomu ,ne tas metas .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių