Kauno simfoninio orkestro vasara – ir įrašų studijoje

Šiomis dienomis Kauno miesto simfoninis orkestras (KMSO) Kauno valstybinėje filharmonijoje įrašinėja Vincenzo Bellini operą "I Puritani".

Kūrybinė draugystė

Orkestras džiaugiasi jau ne vienus metus trunkančia draugyste su JAV leidybine kompanija "Delos Music" – Kaune drauge įrašytos plokštelės nominuotos "Grammy" ir Tarptautiniams klasikinės muzikos apdovanojimams. Šiuo metu įrašinėjama plokštelė – jau vienuoliktoji diskografijoje.

Intensyvias įrašų sesijas padeda kuruoti Metropolitano operos vienas vadovų Johnas Fisheris. Jis teigia, kad be disciplinos, profesionalumo, sunkaus darbo būtų sunku ką nors pasiekti. "Neįprasta situacija išties, daugelis garsių pasaulio įrašų studijų neatlieka operų įrašymų dėl gyvo garso įrašymo tiesiogiai, o mes turime tokią galimybę", – darbu Kaune džiaugėsi J.Fisheris.

Pagrindinį vyro vaidmenį įrašinėja bel canto žvaigždė Lawrence Brawnlee. Ne vieną plokštelę su KMSO įrašęs paklausiausias šiuo metu JAV tenoras žinomas kaip unikalaus balso savininkas, absoliučios vokalo technikos ir dramos meistras.

L.Brownlee operos scenoje debiutavo 2002 m. Almavivos vaidmeniu Giacomo Rossini operoje "Sibiro kirpėjas", vėliau su dideliu pasisekimu atliko pagrindinius vaidmenis tenorui Giacomo Rossini operose "Italė Alžyre", "Semiramidė", "Undinė", "Mozė Egipte", Vincenzo Bellini operoje "Puritonai" geriausiuose Europos ir JAV operos teatruose. Solisto repertuare vokalinės Johanno Sebastiano Bacho, Frydricho Handelio, Wolfgango Amadeus Mozarto oratorijų ir kantatų partijos.

L.Brownlee diskografijoje – G.Rossini "Stabat Mater" ("EMI Classics"), Christoforo von Glucko "Armida" (DVD, "Decca Records"), G.Rossini "Undinė" (DVD, "Deutche Gramophon"), Carlo Orfo "Carmina Burana" (DVD, "Euro Arts"), taip pat kompaktinė plokštelė su Frydricho Schubertu, Giuseppe Verdi, Gaetano Donizetti, V.Bellini, G.Rossini "Itališkomis dainomis" (EMI "Records") ir G.Rossini opera "Italė Alžyre" ("Naxos Records"). Iš viso virš tuzino kompaktinių plokštelių. L.Brownlee ne kartą apdovanotas prestižinėmis JAV operos teatrų įsteigtomis premijomis.

Balsų gausa

Moters pagrindinį personažą atlieka amerikietė, auksinio balso savininkė Sarah Coburn, kurios kūrybos kraitėje – daugybė garsiausių operų tokių kaip "Romeo ir Džuljeta", "Lučija di Lamermur", "Sevilijos kirpėjas", "Rigoletas".

Lietuvoje pirmą kartą viešinti atlikėja džiaugėsi įdomia patirtimi, nuostabiu kolektyvu, draugiška aplinka ir nuostabiu maistu.

Orkestrui padėjo ruoštis ir iš Italijos atskridusi bel canto operos žinovė, dirigentė Elisabetta Maschio.

Vyriausiasis KMSO dirigentas – Konstantinas Orbelianas. Įrašuose dalyvauja ir lietuviai: Jovita Vaškevičiūtė (mecosopranas). Tadas Girininkas (bosas), Liudas Norvaišas (bosas), Tomas Pavilionis (tenoras), bei Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Petras Bingelis).

Nauji horizontai

KMSO vadovas Algimantas Treikauskas teigia, kad įrašydami V.Bellini operą tikimasi didesnio kolektyvo, kartu ir Kauno miesto žinomumo.

Numatyta, kad orkestro garsinimas vyks per didžiausias įrašinėjančias kompanijas "Amazon", "Naxos Records", "Delos Music", Azijos, Pietų ir Šiaurės Europoje. "Be galo džiugu, kad tokie garsūs atlikėjai pas mus atvažiuoja jau ne vienus metus", – tvirtina jis.

KMSO artimiausių darbų sąraše – koncertai ir jau ketvirta kelionė į festivalį "Fiord Kanenza" Norvegijoje. Planuojama įrašyti ir solinę plokštelę su vienu žymiausių pasaulyje mecosopranu Jamesu Bartonu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daina

Daina portretas
Nei Kornelija nei Kauno orkestro referente ar viesuju rysiu atstovas, matyt neturi muzikinio issilavinimo ar kompetencijos :( Visi grybauja i valias :))

as

as  portretas
o orkestro muzikantams kokia nauda nuo tų įrašų? priedas prie atlyginimo?

Margarita

Margarita portretas
Ir dar--rašote "su vienu žymiausių pasaulyje mecosopranu Jamesu Bartonu",o turėtų būti Jamie Barton.Mecosopranai yra "jos",o ne "jie".Pasitikslinti galima google.Daugiau atsakingumo ruošiant įdomius straipsnius.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių