Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras pelnė laurus

  • Teksto dydis:

Kovo 30 – balandžio 1 d. Panevėžyje vyko jau XVII – asis atvirasis Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatas. Šįkart jo favoritu pripažintas Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ (koncertinė įstaiga „Kauno santaka“). Profesionaliųjų orkestrų kategorijoje, užnugaryje palikęs vilniečius, tarptautinės vertinimo komisijos itin aukštais balais įvertintas „Ąžuolynas“ užtikrintai užėmė pirmą vietą.

Konkursinį orkestro pasirodymą publika palydėjo gausiais aplodismentais ir garsiais šūksniais „bravo!“. Ne tik komisiją, bet ir kitus muzikos profesionalus nustebinę kauniečiai susišlavė ir visus kitus įmanomus prizus ir nominacijas: „Geriausiai atliktas privalomas kūrinys - Kevino Houbeno „Codon“, „Geriausias dirigentas“ - Giedrius Vaznys, „Geriausias solistas“ - Albinas Gražulis, trombonas.

Už pirmą vietą „Ąžuolynui“ įteiktas Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacijos įsteigtas piniginis prizas. „Neabejotinai Kauną šiandien galime vadinti miestu lyderiu. Šiandien jis turi ir geriausią pučiamųjų instrumentų orkestrą. Jo pripažinimas ir įvertinimas pučiamųjų orkestrų čempionate yra mūsų naujo požiūrio į vertybes, kruopštaus ir nuoseklaus darbo rezultatas“ – sėkmės formule dalijosi koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ vadovas Vaidas Andriuškevičius. „Tačiau šis pasiekimas kartu yra ir iššūkis. Tapti geriausiu nelengva. Išlikti geriausiu yra sunkiau. Bet manau, kad mums užteks ambicijų ne tik išlikti geriausiais, bet siekti tapti dar geresniais. Džiaugiamės galėdami savo indėliu stiprinti Kauno – miesto lyderio pozicijas“ – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Legendinis "Ąžuolynas" - jėga!

Kaunas

Kaunas portretas
Šaunuoliai!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių