Kauno muzikinis teatras startuos su netradicine premjera

Naują kūrybinį sezoną Kauno valstybinis muzikinis teatras pradės tęsdamas jau kelerių metų tradiciją – pakvies žiūrovus į premjerą. Tik šį kartą tai ne spektaklio premjera. Spalio 1 d. vakarui kolektyvas ruošia naują koncertinę programą. Joje bus pateiktos intriguojančios žinomų ir rečiau skambančių sceninių vokalinių kūrinių interpretacijos.

Netikėtos aranžuotės

Programos kūrėjai siūlys prisiminti puikius lietuvių kompozitorių sceninių kūrinių fragmentus, liaudies dainas. Išgirsime netikėtas žinomų melodijų aranžuotes, nuspalvintas simfodžiazo ir folkdžiazo intonacijomis, pamatysime ir keletą naujų choreografinių kompozicijų, sukurtų būtent šiai koncerto premjerai. Teatralizuotoje, sceniniais ir šviesos efektais nuskaidrintoje programoje dalyvaus beveik visas teatro meninis kolektyvas: solistai Ingrida Kažemėkaitė, Sabina Martinaitytė, Gitana Pečkytė, Rita Preikšaitė,Kristina Siurbytė, Raminta Vaicekauskaitė, Ieva Vaznelytė, Kęstutis Alčauskis, Andrius Apšega, Egidijus Bavikinas, Raimondas Baranauskas, Povilas Padleckis, Tomas Pavilionis, Ramūnas Urbietis.

Keletą numerių paruošė ir atliks jau teatro žiūrovams pažįstama, daugelyje koncertų dalyvaujanti vokalo grupė, vadovaujama chormeisterės Rasos Vaitkevičiūtės, šoks baleto trupės šokėjai Auksė Mikalajūnaitė, Valerijus Osadčenko, šokį jiems sukūrė choreografas Aleksandras Jankauskas. Kaip solistas pasirodys teatro orkestro muzikantas Dainius Radomskis. Išgirsime jį trimitu atliekantį operų arijų popuri. Koncerte dalyvaus choro dainininkai ir baleto šokėjai, orkestrui diriguos Jonas Janulevičius, Julius Geniušas, Virgilijus Visockis.

Nauja „Grafaitė Marica“

Teatro trupei pasipildžius jaunais puikiais solistais  nutarta atnaujinti devynerius metus gyvuojančios, tačiau publikos mėgstamos I.Kalmano operetės „Grafaitė Marica“ atlikėjų sudėtį.

Debiutantus išvysime daugelyje vaidmenų. Maricą dainuos ir vaidins Ieva Goleckytė, Lizą - Ingrida Kažemėkaitė, Tasilo herojų žiūrovams pristatys Andrius Apšega, o Župano - Egidijus Bavikinas.

Už dirigento pulto stos taip pat kitas muzikinis vadovas - naująją solistų sudėtį ruošia maestro Virgilijus Visockis. Debiutantų premjera – jau spalio 8 d.

Statomas miuziklas „Karmen“

Į pirmąją šio sezono spektaklio premjerą žiūrovai kviečiami lapkričio 27 d. Po itin didžiulio pasisekimo sulaukusio miuziklo „Grafas Montekristas“, atkreiptas dėmesys į kitą to paties kompozitoriaus F.Wildhorno miuziklą – „Karmen“. Drama apie aistringą čigonę sulaukė daugelio meninių interpretacijų šokio, kino formomis. O štai mūsų dienų amerikiečių muzikinio teatro meistrai – dramaturgas Normanas Allenas. kompozitorius F. Wildhornas ir dainų tekstų autorius Jackas Murphy – nutarė, kad papasakoti apie Karmen dramą tinka ir miuziklo žanras.

Lietuvoje miuziklą stato režisierius Kęstutis S.Jakštas, dirigentas Jonas Janulevičius, scenografas Gintaras Makarevičius, kostiumų ir grimo dailininkė Kotryna Daujotaitė, choreografai Dainius Bervingis ir Gintaras Visockis.

Miuziklo muzika tampriai siejama su flamenko muzikos ir šokio tradicijomis, todėl repeticijų procese su artistais dirba šio unikalaus ispanų folkloro specialistai lietuviai: šokėja Beata Molytė, dainininkė Brigita Bublytė ir gitaristas Andrius Masilionis, kurie veda folkloro meno meistriškumo pamokas, padeda ruošti vaidmenis, kuriuose herojų charakteriams atsiskleisti bus plačiai naudojama flamenko šokio ir dainavimo maniera.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesupratau

Nesupratau portretas
tai kame tas "netradiciškumas"?

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Ar trūksta profesionalių dainininkių, kad kviečiama be muzikinio išsilavinimo pop atlikėja Krysko?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių