Kauno jėzuitų gimnazijos mokytojai įsikūnijo į sielos gydytojus

Kauno jėzuitų gimnazijoje įprastą pamokų ritmą šiandien pakeitė Sielos sveikatos diena, kuri mokykloje rengiama jau dešimtą kartą. Ruoštis šiai dienai gimnazistai pradėjo dar rugsėjį.

Spalio 10-oji – Pasaulinė psichikos sveikatos diena, tad šis renginys jai ir buvo skirtas. 

„Prieš dešimt metų, kai pradėjau dirbti gimnazijoje, kilo noras vaikus prijaukinti prie žodžio „psichikos sveikata“. Taip su vaikais sugalvojome Sielos sveikatos dieną“, – šventinės dienos ištakas prisiminė Kauno jėzuitų gimnazijos socialinė pedagogė Rūta Balčiūnaitė.

Šiandien prieš pamokas visi ateinantieji į gimnaziją buvo pasitinkami šiltu apkabinimu ir palinkėjimu. Per ilgąsias pertraukas mokinius ir darbuotojus priėmė septyni sielos gydytojai, veikė septynios vaistinės.

Sielos gydytojai, kuriuos įkūnijo mokytojai, socialiniai pedagogai, psichologai, bendravo su vaikais, klausinėjo, kaip jie jaučiasi. Jie ne tik dalijo patarimus, bet ir išrašydavo receptą, su kuriuo vaikai keliavo į vaistines.

Mokiniai įvardino, kad džiaugsmą jiems teikia šokoladas, šypsenos, draugai, muzika, laisvalaikis, kelionės, pogulis. Taip gimė vaistinių pavadinimai.

„Vietoj įprastų piliulių, širdies lašų moksleivių laukė skanesni vaistai – saldumynai. Vaistinėse jie gavo šokoladinių saldainių, sausainių, kitų skanumynų“, – atskleidė R. Balčiūnaitė.

Be kitų pramogų, improvizuotoje kino salėje sukosi filmai. Ant Nuotaikų sienos buvo galima nupiešti ar kitaip pavaizduoti savo nuotaiką.

Sielos sveikatos diena šįmet sutapo su diena, kai į gimnaziją buvo galima ateiti be uniformos. Per metus tokios dienos būna penkios. Savo aprangą moksleiviai paįvarino šilumą teikiančiomis aprangos detalėmis: megztiniu, šaliku, vilnonėmis kojinėmis, šlepetėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cqygmtalqk

cqygmtalqk portretas
b74bJu xsjezzlcywfm, [url=http://kntlugimgeni.com/]kntlugimgeni[/url], [link=http://dibltqdjxari.com/]dibltqdjxari[/link], http://rvpimuctctgc.com/

to va

to va portretas
Dėl to, kad tavo vaikas niekad į ją neįstotų?

Taigi va

Taigi va portretas
Mums visiems reikia gydymo. Vieniems vienokio, kitiems kitokio, bet pirmiausia - gydymo nuo noro kitus kaltinti. Įžiūrėkim daugiau gražių dalykų, pastebėkim kaip tyliai leidžiasi nuo medžių auksaspalviai lapai... Padėkokim, kad turim akis ir rankas ir, kad galime pastebėti ir sutvarkyti tai, kas mums atrodo išniekinta.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių