Kauno įgulos karininkų ramovėje nuskambėjo „Priesaika“

  • Teksto dydis:

2017 metų gruodžio 11 d., 18 val. Kauno įgulos karininkų ramovėje įvyko „Priesaikos“ koncertinės versijos pristatymas publikai. Tokiu kodiniu pavadinimu kūrybinė trupė pristatė savo būsimą sceninį kūrinį, roko operą, skirtą Lietuvos kovų dalyviams ir Lietuvos 100-čiui.

Renginio metu pastatymo režisierius Nerijus Petrokas pristatė ne tik kūrybinės trupės narius, bet ir intriguojančiai pateikė Gedimino Jankaus sukurto libreto niuansus, pristatė pagrindinius operos personažus: Studentą, Poetą, Kunigą, kuriuos likimas suvedė į vieną bunkerį ir vieną tikslą.

Kuriuo keliu eiti, ką pasirinkti – „Aukso dulkes“ ar „Maldą“ – šiomis dainomis solistai Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas bandė atsakyti ir į nuolat rūpimą klausimą: „Reikėjo aukotis ar ne?! Kiek tos aukos reikėjo?“. O tuo pačiu kelti klausimą nūdienai – „Kuo tiki, ką vertini!?“. 

Puikiai sukomponuota Lauryno Baškio ir Jono Chockevičiaus muzika išspaudė ne vieną ašarą pilnutėlėje Kauno įgulos karininkų ramovės salėje. Šiuo koncertu buvo užbaigtas pirmasis roko operos sukūrimo etapas, liko pastatymo rūpesčiai – visą sumanymą perkelti į teatrinę sceną, sukonstruoti dekoracijas, paruošti scenografiją.

Renginio ir pastatymo prodiuseris Valdas Andriuškevičius tikisi, kad Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“, kurios dėka ir gimė šis kūrinys, nepaliks kūrybinės trupės pusiaukelėje ir suteiks finansavimą projekto tęstinumui: „Esu sužavėtas kūrybinės trupės entuziazmu ir atsidavimu šiam reikalui“, – sakė projekto iniciatorius. Dėkojame nuostabiems žiūrovams, taip susidomėjusiems naujo kūrinio gimimu, o šiuo koncertu atlikėjai tarsi prisiekė pakviesti į sceninio pastatymo premjerą, 2018 metais po Šv. Velykų, Kauno kultūros centre „Tautos namai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Su tėvais ir močiute lankėmės šiame renginyje. Močiutei 89 metai-ji mačiusi tas baisybes. Grįžusi namo dar kokį mėnesį apie tai kalbėjo ir niekaip negalėjo atsistebėti kaip tiksliai viskas nusakyta, parodyta ir išvaidinta. Mums patiko viskas: nuo...iki. Ačiū.

Anonimas

Anonimas portretas
Sužavėjo skaitovo įtaigumas ir gebėjimas paliesti visų širdis. Sėdėjome salės gale ir matėme kiek buvo verkiančių žmonių, kuomet buvo skaitomi tekstai. Paveikė tikrai stipriai. Dėkodami laukiame pakartojimo.

Kultūrininkė

Kultūrininkė portretas
Dalyvavom programos pristatyme. Puiki programa. Super išpildymas. Labai geri tekstai, bet reikėtų skaitovo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių