Iš Kauno filharmonijos – skrydis į diksilendo šalį

  • Teksto dydis:

Improvizacijų, išraiškingų melodijų bei ritmų vakarą Kauno valstybinėje filharmonijoje sekmadienį rengia Kauno diksilendas „DixXband“, visus džiazo muzikos gurmanus kviečiantis į pirmąjį savo sezono koncertą - „Nuskraidink mane į diksilendo šalį“.

Pasak renginio organizatoriaus Raimundo Arnašiaus, koncerte skambės Naujojo Orleano, Čikagos, „Hot Jazz“ stilių muzika ir pašėlę Lindihopo šokiai svingo ritmu. Kartu su „DixXband“ scenoje žiūrovai išvys aksominio balso džiazo atlikėją Kristiną Svolkinaitę bei žaismingus svingo šokio meistrus iš svingo šokių klubo „All That Swing“.

2001 metais susikūręs džiazo ansamblis - Kauno diksilendas „DixXband“ groja diksilendo, „New Orleans Jazz“, svingą bei šiuo metu populiarią muziką. Šio diksilendo muzikos klausėsi ne vien Lietuvos, bet ir Prancūzijos, Lenkijos, Latvijos, Ukrainos, Estijos muzikos festivalių ir klubų lankytojai. „DixXband“ dalyvauja džiazo festivaliuose, koncertuose, yra pelnęs daugybę prizų. Įrašytos dvi kompaktinės plokštelės - „Teisingos muzikos dozė“ ir „SingSwing“.

Solistė Kristina Svolkinaitė  Baltijos šalių džiazo vokalistų konkurse „Sony Jazz Stage“ laimėjo „Grand Prix“ Baltijos (Latvija) ir dvi antrąsias vietas Estijos („Nomme Jazz“) bei Lietuvos („Jazz voices“) tarptautiniuose konkursuose. Dainininkės pasirodymai puikiai įvertinti ir Suomijoje, Olandijoje, Turkijoje bei kitose šalyse. Atlikėja studijavo Klaipėdos universitete, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei ir Prince Claus konservatorijoje Olandijoje. Ji 2002-2011-aisiais buvo nuolatinė Šiaulių bigbendo solistė, bendradarbiauja su diksilendu „DixXband“, yra operos „Geros dienos“ solistė bei Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos džiazo vokalo dėstytoja.

„All That Swing“ - tai lindihopo šokių klubas, daugelį metų puoselėjantis svingo kultūrą Kaune. Lindihopas - gyvybingas, laisvas ir socialus šokis, išsiskiriantis pakilia nuotaika bei trykštančia retro dvasia. Šokėją čia atpažinsi iš šypsenos - nes lindihopą šokti gera! Klubo mokytojai Edas ir Edita yra tikri lindihopo atstovai, kasdien gyvenantys su svingo muzika, šokiais bei kultūra, pasiruošę papuošti muzikos kūrinius autentiškais, linksmais bei įtraukiančiais šokiais“, - sako koncerto organizatorius ir muzikantas (trimitininkas) R. Arnašius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių