Kauno Dainų slėnyje – šimtmečio Dainų šventė (papildyta viešojo transporto grafiku)

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį Dainų slėnyje vyks valstybės atkūrimo šimtmečiui dedikuota istorinė Dainų šventė. Skaičiuojama, jog į Ąžuolyną šventė sukvies daugiau nei 1500 dainininkų ir šokėjų. Grandiozinis renginys kartu taps ir atsisveikinimu su senuoju Dainų slėniu – planuojama, jog dar šįmet čia užvirs rekonstrukcijos darbai.

Dainų šventės metu skambės gražiausi visų laikų kūriniai, kuriuos atliks suaugusiųjų, studentų, moterų, vyrų, merginų, berniukų, jaunuolių bei moksleivių chorai. Programoje dalyvaus Kauno miesto ir Kauno rajono studentų ir senjorų liaudiškų šokių grupės,  pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“, jungtinis liaudies instrumentų orkestras, solistai Linas Adomaitis, Rasa Serra, Marius Polikaitis (Čikaga), Gabrielė Bielskytė ir multiinstrumentalistas Saulius Petreikis.

Suvienys tūkstančius

„Programoje bus kuriama stipri emocija, kai dainos galia pakelia, užvaldo ir suvienija tūkstančius. Greta mūsų aukso fondo kūrinių skambės kompozitorių Juozo Tallat-Kelpšos „Kur lygūs laukai“, Rolando Vilkončiaus „Tokia esu“, Galinos Savinienės „Lietuva“, Algirdo Martinaičio „Aušros žvaigždė“ ir kitos dainos, kurias chorai dainuoja su didžiausiu malonumu. Kartu kviesime dainuoti ir visus susirinkusius, pajusti vienybę ir pasididžiavimą savo tauta“, - sakė šventės koordinatorius Albinas Vilčinskas.

Šventės metu bus galima išgirsti daugiau nei 30 kūrinių – lietuvių klasikos ir visiškai naujų. Išskirtinai Kauno Dainų dieną puoš lietuvių liaudies šokiai – aikštės kompozicijos, kurios jau repetuojamos Dainų slėnyje nuo birželio 11 d.

Lietuviškų dainų skambesio sužavėti pirmą kartą į  Kauno Dainų šventę atvyksta Kanados Toronto vaikų choras „Gintarėlis“, Čikagos „Dainava“, Los Andželo „Los Angelai“,  bendrystės ir meilės dainai vedini chorai iš Vilniaus, Šiaulių, Pasvalio, Marijampolės, Elektrėnų. Vyrų choras tik vienas – „Perkūnas“, bet berniukų chorų net  trys – „Varpelis“, „Dagilėlis, „Ąžuoliukas“ su viltimi, kad iš jų išaugs nauji vyrų chorai.

Šventės siurprizas – daina „Kvietimas prie Joninių laužo“, atliekama latvių, estų ir lietuvių kalbomis, kuriai diriguos Kūlli Joosing. O tradicinė tik Kaunui būdinga, žinoma, finalinė daina „Ąžuolais vainikuota“.

Programoje bus kuriama stipri emocija, kai dainos galia pakelia, užvaldo ir suvienija tūkstančius.

Dainų slėnis pasikeis

„Šimtmečio Dainų šventė paskutinį kartą vyks senajame Dainų slėnyje. Po dviejų metu minias žmonių sutraukiantis renginys bus surengtas jau atnaujintame Dainų slėnyje“, – teigė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Kauno miesto savivaldybė jau turi parengtą rekonstrukcijos projektą, kuris šiuo metu derinamas su reikiamomis institucijomis. Užbaigus šį etapą, savivaldybė skelbs statybos darbų konkursą.

Rekonstrukcijos metu slėnyje planuojama įrengti mobilią sceną, atnaujinti tribūnas ir centrinę aikštės erdvę ir laiptus. Išskirtinėje erdvėje taip pat bus įrengtos lengvos laikinos konstrukcijos, skirtos apsaugoti žiūrovus nuo kritulių ir tiesioginių saulės spindulių. Patekimas į teritoriją bus pritaikytas neįgaliesiems ir dviratininkams.

Renginys nemokamas

Šių metų renginio idėjos įgyvendinimu rūpinasi talentingų kūrėjų komanda: meno vadovė  Danguolė Beinarytė, režisieriai Viktorija Streiča ir Kęstutis Jakštas, chorų dirigentai, choreografai, kuriems vadovauja Margarita Tomkevičiūtė, garso režisierius Valdemaras Karpuška, koordinatorius Albinas Vilčinskas, dailininkas-scenografas Vaidotas Jakutis, vedėja Nijolė Narmontaitė.

„Kauno dainų šventė yra nemokamas renginys, į kurį kviečiami ir laukiami visi. Kadangi šventė bus tiesiogiai transliuojama per LRT, žiūrovus kviečiame atvykti pusvalandžiu anksčiau, kad nekiltų grūsties ir visi rastų sau patogią vietą stebėti šį unikalų renginį“, – sakė A. Vilčinskas.

Pirmas Dainų šventės renginys vyksta Kaune – pagerbiamas miestas, kuriame 1924 m. pirmą kartą buvo surengta Dainų diena.


Bendrovė „Kauno autobusai“ informuoja, kad pasibaigus šventei jos dalyviai ir žiūrovai galės patogiai grįžti namo viešuoju transportu. Organizuojamas papildomų autobusų ir troleibusų (12 ir 15 vnt.) eismas į visus mikrorajonus. Po šventės autobusai ir troleibusai veš keleivius iš stotelių „Dainų slėnis“:

1-ojo maršruto troleibusai važiuos link stotelės „Ašigalio g.“;

5-ojo maršruto troleibusas – link Petrašiūnų;

7-ojo maršruto troleibusai – link Kaniūkų;

13, 14-ojo maršruto troleibusai – link stotelės „Eiguliai“;

15, 16-ojo maršruto troleibusai – link Partizanų gatvės;

3-ojo maršruto autobusas važiuos link Onkologijos ligoninės;

6-ojo A maršruto autobusas važiuos link Garliavos;

18-ojo maršruto autobusas – link A. Stulginskio universiteto;

34-ojo maršruto autobusai – link Kauno klinikinės ligoninės;

38-ojo maršruto autobusai – link PLC „Mega“;

39-ojo maršruto autobusai – link Romainių;

47-ojo maršruto autobusas – link Panemunės.

Autobusuose ir troleibusuose bus pateikiama informacija apie važiavimo kryptis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P

P portretas
Kai tik paskelbia savivaldubininkai savo „rekonstrukcijas”, tai supykina net. NIEKO dar nepabaigė, o naują vietą išdraskys, medžius iškirs. Kaip iškentėti iki naujų rinkimų? Tikiuosi, kad atsiras tinkamų kandidatų.

Mm

Mm portretas
O isvis bus nes db tai tuscia jokiu masinu zmoniu ar jau buvo

...

... portretas
Ech: "planuojama, jog dar šįmet čia užvirs rekonstrukcijos darbai" - VĖL nusimato medžių pjovimas, krabas jų organiškai nekenčia. Na o čia - "Po dviejų metu minias žmonių sutraukiantis renginys bus surengtas jau atnaujintame Dainų slėnyje" - eiliniai makaronai, išgriauta BUS, bet padaryta... na, kaip ir kitur, NIEKO.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių