Kauno bienalėje – proga išmokti

  • Teksto dydis:

Įsibėgėjusi XI Kauno bienalė pristato plačią edukacinę programą, skirtą šeimoms, aistringiems meno gerbėjams, mokytojams ir moksleiviams.

Iki pat lapkričio 30 d. Kauno bienalės edukacinė programa kviečia vietinius ir atvykusius meno profesionalus bei entuziastus, šeimas, moksleivius, studentus, senjorus įsitraukti į šiuolaikinio meno procesus.

Ekskursijos su gidu

Kiekvieną šeštadienį yra rengiamos ekskursijos po Kauno bienalės pagrindinę parodą "Yra ir nėra". Ekskursijos dalyvius veža autobusai, lydi "Ekskurso" gidai, kurie parengė tris temines ekskursijas. Pirmoje ekskursijoje "Kas gyvena ilgiau – asmenybės ar idėjos?" pristatomos ryškiausios Kaune gyvenusios asmenybės, minimos ar kitaip nurodomos Kauno bienalės menininkų darbuose. Antrosios ekskursijos "Ką veikėte, kol manęs nebuvo?" metu kalbama apie tai, ką savo šalies ir miesto praeityje matome patys ir kaip mus mato kiti – Kauno bienalės menininkai atvykę iš užsienio. Trečiosios ekskursijos "Prarasto miesto prisiminimai" dalyviai, padedami "Ekskurso" gidų, seka žydų bendruomenės paliktais pėdsakais mieste ir kelia diskusiją apie šiandienę atminties problematiką.

Ekskursijose vietų skaičius ribotas, tad rekomenduojama išankstinė registracija (neringa@biennial.lt / +37062998182).

Kitokios pamokos

Kūrybinės integruotos pamokos "Mokykis su Kauno bienale" – tai alternatyvūs užsiėmimai, sukurti bendradarbiaujant su Kauno taikomosios dailės mokykla. Juos veda Kauno bienalės edukatoriai. Pamokos, skirtos 5–10 kl. moksleiviams, vyksta antradieniais, trečiadieniais ir ketvirtadieniais iki lapkričio 30 d. Mokytojus ir moksleivius bienalė kviečia mokytis anglų kalbos (pamoka "Home sweet home" vocabulary building), istorijos ("Propaganda sovietmečiu ir dabar"). Šios pamokos vyksta Laisvės al. 50D-3. priimamos ne didesnės nei 15 moksleivių grupės. Netradicinės lietuvių kalbos pamokos ("Akrostichas"), astronomijos ("Pažintis su mažaisiais dangaus kūnais – asteroidais"), kūno kultūros ("Gyvi paminklai") ir geografijos ("Koordinačių nustatymas") vyksta Kauno paveikslų galerijoje, K.Donelaičio g. 16. Į jas priimamos iki 25 moksleivių grupės.

Bienalės edukatoriai kviečia mokyklas registruoti klases į užsiėmimus (vejune@biennial.lt / +370 620 52104).

Kūrybos valandėlės

Kiekvieną šeštadienį iki lapkričio 25 d. visų Kauno bienalės lankytojų, o ypač menui neabejingų šeimų, laukia kūrybinės dirbtuvės "Kurk su Kauno bienale". Dirbtuvės vyksta Kauno paveikslų galerijoje (K.Donelaičio g. 16 (ir ne tik) nuo 12 iki 16 val.). Animacijos, grafikos, kostiumo dizaino ir kitų sričių kūrėjai visus norinčius supažindins su amato paslaptimis.

Visas dirbtuvių sąrašas – www.bienale.lt

Socialinės įtraukties programa

Pratęsiama specialioji Kauno bienalės edukacinės programos dalis, skirta asmenims, patiriantiems socialinę atskirtį. Užsiėmimus šiai programai parengė ir pristatys Kauno bienalės partneriai – Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus socialinių projektų kuratorė Rūta Klevaitė ir bendradarbiaujantys menininkai – kostiumo dizainerė Rugilė Gumuliauskaitė ir tekstilininkė Paulina Kunevičiūtė.

Užsiėmimai vyksta nuo spalio 9 d. pirmadieniais. Numatomi užsiėmimai asmenims, turintiems intelekto ar regos negalią, užsiėmimas senjorams iš globos namų ir vaikams iš vaikų dienos centro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

martyna

martyna portretas
...įsivaizduokime, jei mūsų kalėdinę eglę kas nors paverstų instaliacija. Nežinau, ar visi kauniečiai būtų patenkinti, bet kad apie garsas mus nuskambėtų visame pasaulyje, - faktas. Gal japonų menininko paslaugos ir brangiai kainuotų, bet koks efektas! Cha, arba eglutė a la keksas - su aliuzija į būsimąjį KEKS2022 projektą. Nežinau, ar perlenkiu lazdą - tiesiog manau, kad mums, kaunui, reikia sugauti bangą, polėkį, kuris kol kas dar tvyro ore.

Vasara

Vasara portretas
Aš pasigedau daugiau bienalės akcentų viešojoje erdvėje. O gal tiesiog ji truko per trumpai. Ar net apskritai - ar nereikėtų pagalvoti apie bienalės perkėlimą į vasaros laikotatrpį. Mitas, kad vasarą visi miestiečiai išvažiuoja - pilnas miestas gyvybės. na, tik studentų mažiau. Bet vasarą į Kauną daugiau atvažiuoja iš likusios Lietuvos, vasarą net netyčia gali užtikti įdomų projektą/objektą. Gi rudenį tūnai savo urvelyje ir nekiši nosies iš namų, jei niekas tavęs ypač entuziastingai neišvilioja. be to, rudenį kone vienu metu prasideda sezonas visur - ir galerijose, ir teatruose. Fiziškai neįmanoma visur suspėti, visko ne tik pamatyti, bet ir suvirškinti tai, kas pamatyta, išgirsta.

Marta

Marta portretas
Sutinku su komentatoriumi, pasteb4jusiu ly2i7 nelygyb3. Dominuoja vyri6kasis pradas, o aplink j5 d8zgia moterys - u=tenka pa=i8r4ti 5 bienal4s organizacin5 komitet1. Vien moterys, merginos - kurioms didelis a2i8 u= tai, k1 jos sugeba. Dėkinga ir už japonų menininką, kuris nišjudino mūsų mintis, paskatino diskutuoti apie paminklo esmę, atimintį ir mąstymo svarbą. gerai pagalvojus,. juk Zikaro "Laisvę" buvome pamiršę - na, stovėjo ta skulptūra it apšvietimo stulpas, ir niekas jos nepastebėdavo. O štai atvažiavo japonas, aplipdė ją sovietimečio stiliaus virtuve - ir voila, Laisvė vėl sulaukė domėesio. kai kurie pristatyti projektai atrodo tokie paprasti, balansuoja ties primityvaus sprendimo riba, BEt jie buvo labai gilūs savo turiu, nes skatino mus sustoti, pamąstyti. Žodžiu - ačiū bienalei. lauksime kitos
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių