„Kauno akcentai“ laukia unikalių idėjų – kaip originaliai apšviesti viešąsias vietas?

  • Teksto dydis:

Unikalių idėjų nestokojantys menininkai ir kūrybiški kauniečiai vasarą kviečiami ne tik poilsiauti, bet ir pasukti galvas. Trečius metus Kauno savivaldybės rengiamas idėjų konkursas „Kauno akcentai“ iki rugpjūčio 31 dienos laukia dizaino objektų ir šviesos instaliacijų sumanymų. Patvirtintų idėjų įgyvendinimą finansuos miestas.

„Jeigu turite minčių, kaip originaliai apšviesti Kauno viešąsias vietas ar tiesiog sukurti šviesos instaliaciją, kuri taptų tikru traukos centru, o gal gebate sukurti įdomų dizaino objektą –  esate žmonės, kurių mes ieškome. Neleiskite savo idėjoms dulkėti stalčiuose, verčiau tegul jomis grožisi tūkstančiai kauniečių“, – sakė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Šiame konkurso etape idėjų autorių nevaržo jokie apribojimai, o dalyvauti ir paraiškas pateikti gali visi. Konkurse nugalėjusias idėjas jų autoriai galės įgyvendinti patys arba patikėti jų realizavimą kitiems profesionaliems. Projektui įgyvendinti iš Kauno miesto savivaldybės biudžeto galės būti skiriama iki 100 proc. tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Idėjas galima siūlyti visoms Kauno viešosioms erdvėms. Objektai gali būti pritaikyti bet kuriai miesto vietai, tačiau didžiausią dėmesį kviečiama atkreipti  į centrinę miesto dalį: Naujamiestį (S. Putvinskio g., Trakų g., Vytauto pr., Kęstučio g., Birštono g., Šv. Gertrūdos g., E. Ožeškienės g.) ir Senamiestį (Karaliaus Mindaugo pr., Santakos parke, Šv. Gertrūdos g., Birštono g.).

Idėjų laukiama iki rugpjūčio 31 dienos. Visa informacija apie konkursą „Kauno akcentai“ skelbiama internetinėje svetainėje akcentai.kaunas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Baisuoklis, sugadinta nuotaika, einant į senamiestį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių