Kauniečius kviečia susitikti prie „Kaunopolio“ lentos

  • Teksto dydis:

Fotomeno festivalis "Kaunas Photo" kviečia tęsti "Kaunopolio" žaidimo sesijas. Pasibaigus festivalio programai didelio populiarumo sulaukęs žaidimas apie Kauną eksponuojamas Lietuvos švietimo istorijos muziejuje Kaune.

"Kaunopolis" buvo sukurtas šių metų gegužę, kai "Kaunas Photo" festivalio kvietimu Kaune meninę rezidenciją atliko ispanų fotomenininkė Conchi Martinez. "Kaunopolis" – tai meno projektas, sukurtas įkūnijant Kauną ir jo lokacijas į interaktyvų žaidimą.

Projektas sukurtas remiantis "Monopolio" žaidimu, jis atkartoja jo taisykles ir stilistiką. C.Martinez savo fotografijose kviečia paklaidžioti po Kauną – gerai pažįstamose miesto vietose ir jo slėpiniuose. Kitaip pažvelgiant į gatves, pastatus, istorines vietas ar žaidžiant ant gigantiškos "Kaunopolio" instaliacijos patirti kaunietiškas situacijas. Čia žaidimas susipina su istorija, pažvelgiant į Kauno miestą kitaip.

"Kaunopolio" žaidimo lentelėje ir kortelėse nugulė neoficialūs Kauno miesto dalių atvirukai, smalsaus miesto lankytojo dėmesio verčiausios vietos. Menininkė pateikė Kauno portretą ir atskleidė jo istorines bei kasdienes detales. Žaidimas buvo kurtas kartu su miestiečiais. Kauno mikrorajonų gyventojai tapo menininkės asistentais ir padėjo fotografei susipažinti su atskirais rajonais.

"Kaunopolis" nuo rugsėjo pradžios iki spalio vidurio buvo eksponuojamas Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus M.Žilinsko dailės galerijoje. Čia beveik mėnesį lankytojai turėjo galimybę pasijusti tikrais žemvaldžiais – pirkti, nuomoti, parduoti nekilnojamąjį turtą, dalyvauti aukcionuose, statyti namus ar net viešbučius.

Ne tik įspūdingo formato, bet ir intriguojančio turinio žaidimas netruko sulaukti populiarumo. Žaidimo kortelėse apstu linksmų Kauno aktualijų, kurioms žaidėjai neatsispyrė. Nors "Kaunopolis" buvo akylai saugomas muziejaus darbuotojų, lankytojai išsinešiojo visus žaidimo žetonus, taip pat ir trečdalį kortelių. Vis dėlto festivalio organizatoriai pasiryžo trūkstamas dalis iš naujo pagaminti ir dar kartą prikelti žaidimą naujam etapui.


Šiame straipsnyje: Kaunopoliskviečia į renginį

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių