Kauniečiai kviečiami prisidėti prie kilnaus tikslo

Asociacija „Tėvynės partizanų laisvės kovos įamžinimo sąjunga“, bendradarbiaujant kartu su Vytauto Didžiojo karo muziejumi, kviečia kauniečius prisidėti prie kilnaus tikslo – įamžinti 20 tūkst. Lietuvos partizanų didvyrišką ginkluoto pasipriešinimo kovą su sovietinių okupantu ir puoselėti jų atminimą.

Nuspręsta pastatyti Kryžkalnyje valstybinės reikšmės paminklą Lietuvos laisvės kovotojams. Planuojama pastatyti 30 metrų aukščio obeliską su Vyčio kryžiumi, siena su 20 tūkst. simbolinių Vyčio kryžių ir visų žuvusių Lietuvos partizanų pavardėmis po kiekvienu iš jų. Taip pat numatytas nežinomo partizano kapas su amžinąją ugnimi ir originali skulptūrinė grupė „Partizanai žvalgyboje“. 

Paminklą skulptorius Gintautas Lukošaitis kurs pagal autentišką partizanų nuotrauką – joje šeši partizanai, užsilipę vienas ant kito, pasidarė žmogiškąjį apžvalgos bokštą. Įamžinimo projektui reikia nemažai pinigų, todėl lėšos yra renkamos įvairiausiais būdais. Tam, kad paminklą išlieti, Karo muziejus kviečia kauniečius ir visus, kurie susiduria su šaudymu, perduoti šovinių tūteles Vytauto Didžiojo karo muziejui. Tūtelės bus panaudotos šiam Lietuvos kovų įamžinimo projektui.

„Kol kas tūtelių neturime, kadangi įamžinimo akcija prasidėjo nesenai, tačiau tikimės aktyvaus žmonių įsitraukimo. Visi, atnešę tūteles, bus registruojami į knygą", – teigia karo muziejaus viešųjų ryšių skyriaus specialistė Dovilė Andrijauskaitė.

Daugiau informacijos kaip galite paremti „Tėvynės partizanų laisvės kovos įamžinimo sąjungą“ interneto svetainėje www.kryzkalnispartizanai.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Aš jau sunešiau kiek turėjau. Būtinai prisidėkite visi, kas tik turite.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Surinksime tūteles ir pastatysime. Pagerbsime savo senelius- didvyrius.

mmas

mmas portretas
galite vadinti kaip norite bet man kaip buvo taip ir liks jie banditai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių