Kauniečiai dar kartą atras savo miestą pėsčiomis

  • Teksto dydis:

Kauniečiai vėl kviečiami dalyvauti Kauno visuomenės sveikatos biuro organizuojamame žygyje „Atrask Kauną pėsčiomis“.

Orientacinis žygis vyks lapkričio 20 d., sekmadienį, nuo 12.30 val. Dalyviai turės per dvi valandas atrasti tam tikras vietas Kauno centre ir senamiestyje.

Trečiąjį lapkričio ketvirtadienį kasmet minima Tarptautinė nerūkymo diena. Būtent šiai dienai ir skirtas orientacinis žygis pėsčiomis. Visuomenės sveikatos specialistė Lina Kleinauskienė pastebi, kad užimtumo skatinimas yra viena pagrindinių žalingų įpročių, tarp jų ir rūkymo, prevencijos priemonių. Be to, vaikščiojimas labai naudingas žmogaus sveikatai, todėl rekomenduojama kuo daugiau keliauti pėsčiomis. Vaikštant mažiausiai 30 min. per dieną ir tai darant penkis kartus per savaitę, pasijusite geriau, stiprės jūsų širdis ir raumenys, kūnas bus geriau aprūpinamas deguonimi, gerės ne tik fizinė, bet ir emocinė bei psichinė sveikata.

„Atrask Kauną pėsčiomis 2“ – tai nemokamas pramoginis-kultūrinis renginys, kuriame kviečiamos dalyvauti komandos, suburtos tiek iš draugų, tiek iš šeimos narių. Renginio dalyviai gaus paruoštas užduotis, kurias turės atlikti nuvykę į tam tikrą vietą. Dalyviams per dvi valandas reikės aplankyti Kauno senamiestį ir centrą.

Renginio startas ir finišas – restorane „Miesto sodas“. Organizatoriai kviečia suburti savo komandą (nuo 1 iki 5) žmonių ir registruoti ją el. paštu lina.kleinauskiene@kaunovsb.lt. Dalyvavimas nemokamas. Pirmų trijų vietų laimėtojai bus apdovanoti Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro įsteigtais prizais.


Šiame straipsnyje: kaunaslaisvalaikiskauniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių