Kaune – Vienos meistrų muzikinės dovanos

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kauno valstybinėje filharmonijoje koncertuos austrų kolektyvas "Trio Alba", užburiantis jaunatviška energija, aistra ir žaismingumu, taip pat giliomis kamerinės muzikos struktūros žiniomis bei ypatinga garso kultūra.

Į kolektyvą susibūrę trys jauni atlikėjai – smuikininkė Livia Sellin, violončelininkas Philipp Comploi ir pianistė Chengcheng Zhao – pakvies Pažaislio muzikos festivalio publiką pasiklausyti programos "Meistrai iš Vienos", kurioje skambės Josepho Haydno, Felixo Mendelssohno-Bartholdy bei Bedricho Smetanos kūriniai.

"Jie ne tik dovanoja klausytojams techniškai nepriekaištingas interpretacijas, bet leidžia jums išgirsti ir pajausti savo širdžių plakimą", – tokiais epitetais kritikų apibūdinamas kolektyvas jau dešimtus metus garbingai atstovauja savo pasirinktam pavadinimui, kildinamam iš itališko žodžio "alba", reiškiančio aušrą. Užgrūdintas po visą pasaulį išsiraizgiusių gastrolių maršrutų, apdovanojimus pelniusių kompaktinių plokštelių įrašų bei intensyvių kamerinės muzikos studijų Graco muzikos universitete kolektyvas ne kartą tapo konkursų laureatais, dalyvavo prestižiniuose festivaliuose, atliko ne vieną pasaulinę jiems dedikuotų kūrinių premjerą.

Ansamblio smuikininkė L.Sellin gimė Heidelberge, studijavo Freiburgo universitete, grojo SWR Freiburgo bei Vienna Symphony orkestruose. Iki "Trio Alba" gimimo ji save išbandė ne viename kamerinės muzikos ansamblyje, o greta aktyvaus muzikavimo ji dažnai pasirodo laidų ar koncertų vedėjos amplua. Atlikėja groja 1788 m. meistro Laurentius Storioni pagamintu smuiku.

Ch.Zhao gimė Kinijoje, o į Austriją atvyko būdama septyniolikos. Čia ji tęsė muzikos studijas Graco universitete, kurias baigė su pagyrimu bei pelnydama Austrijos Mokslo ir tyrinėjimų ministerijos paskirtą premiją. Dar studijų metais tapusi tarptautinių konkursų laureate, atlikėja koncertavo Europos, Pietų Amerikos bei Azijos festivaliuose tiek kaip solistė, tiek kaip kamerinės muzikos atlikėja.

Zalcburge gimęs P.Comploi studijavo garsiajame Mozarteume, vėliau studijas tęsė Graco universitete. Greta muzikavimo kolektyve "Trio Alba" jis yra keleto orkestrų bei ansamblių, besispecializuojančių grojime autentiškais istoriniais instrumentais solistas ar instrumentų grupių koncertmeisteris. Jo soliniais ir ansambliniais pasirodymais džiaugėsi Europos šalių, Kinijos, Kanados, Meksikos, Argentinos ir kitų kraštų publika. Atlikėjas veda grojimo barokine violončele meistriškumo kursus, dalyvauja įvairių kompaktinių plokštelių įrašuose, o koncertuodamas su "Trio Alba" groja 2000 m. meistro Urso Mächlerio pagamintu instrumentu.


Kas? "Trio Alba" koncertas "Meistrai iš Vienos".

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? Liepos 29 d., sekmadienį, 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pazaislis meslas

pazaislis meslas portretas
Kaspirovskio dvoliantys dantys geriau?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių