Kaune – šventinis choro iš Čikagos pasirodymas

  • Teksto dydis:

Šiandien Šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje nemokamą koncertą surengs mišrus Čikagos choralinis choras iš JAV, vadovaujamas dirigento Bruce'o Tammeno.

XX Pažaislio muzikos festivalio klausytojai išgirs choro penkiolikos metų sukakčiai parengtą programą "Da Pacem".

Daugybę gerbėjų JAV turintis Čikagos choralinis choras yra koncertavęs viename seniausių po atviru dangumi vykstančių JAV festivalių "Ravinia", kur bendradarbiavo su Čikagos simfoniniu orkestru, "Oak Park" ir "River Forest" orkestrais bei barokinės muzikos grupe. Džiugu, kad vienas pajėgiausių Čikagos chorų savo jubiliejinei sukakčiai paminėti pasirinko Lietuvą ir kitas Baltijos šalis.

2012 m. JAV elektroninis klasikinės muzikos žurnalas "Chicago Classical Review" choro pasirodymą, kurio metu buvo atliekami garsaus rusų kompozitoriaus Radiono Ščedrino kūriniai, įvertino kaip geriausią metų klasikinės muzikos koncertą visoje Čikagoje. Kolektyvo veiklą ženklina net šešios kompaktinės plokštelės.

Choro repertuare gausu įvairių laikotarpių ir žanrų kūrinių – ši įvairovė atsispindės ir Pažaislio festivalio koncertui parengtoje programoje. Klausytojai išgirs nuo ankstyvojo baroko iki šiuo metu kuriančių kompozitorių sakralinės chorinės muzikos opusų.


Kas? Čikagos choralinio choro koncertas.
Kur? Šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje.
Kada? Liepos 8 d. 19 val.


Šiame straipsnyje: choraskoncertasrenginiai Kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių